Record aan orders voor Vanderlande

Vanderlande heeft vorig jaar voor een recordbedrag van 1,4 miljard euro aan nieuwe orders geboekt. Het Brabantse bedrijf, wereldmarktleider in bagage-systemen op luchthavens en sorteersystemen voor pakket- en postdiensten, ontving ook grote opdrachten voor automatisering van distributiecentra van supermarkten en pakketsorteersystemen voor online handelsbedrijven.

De marktsegmenten waarin Vanderlande actief is, ontwikkelen zich daarbij veelbelovend. De markt voor bagagesystemen is uitstekend en ook de vooruitzichten zijn positief. Zo is er sprake van een stijgend aantal megahubs die behoefte hebben aan geavanceerde oplossingen. Daarnaast speelt veranderende regelgeving en de aanhoudende vraag van klanten naar kosteneffectieve systemen een rol. Vanderlande zegt proactieve maatregelen te hebben genomen om op deze trends in de markt in te kunnen spelen.

Het Veghelse technologieconcern heeft bovendien haar positie in de pakket- en postmarkt verbeterd en zal de activiteiten in dit segment nog verder uitbreiden. In de markt voor magazijnautomatisering had Vanderlande in 2015 een doorbraak in alle belangrijke segmenten, en in foodretail in het bijzonder. Automatisering is volgens Vanderlande uitgegroeid tot een geïntegreerde oplossing in magazijnen en de uitbreiding van e-commerce in food, fashion en general merchandise blijft een drijvende kracht.

Life-cycle services

Daarnaast is ook sprake van een aanzienlijke toename van het aantal orders voor Vanderlande’s life-cycle services, voornamelijk binnen het segment magazijnautomatisering. Die ontwikkeling is mede te danken aan de vernieuwde positionering van Vanderlande in dit marktsegment. De groei zal naar verwachting ook worden gecontinueerd vanwege het toenemende aantal geavanceerde geautomatiseerde oplossingen én de trend om onderhoud en ICT-diensten bij luchthavens uit te besteden.

‘Onze financiële positie is en blijft zeer solide’, zegt Goof Hamers, CEO van Vanderlande. ‘De voorspelling is dat de markten waarin wij actief zijn, voornamelijk op het gebied van e-commerce blijven groeien en Vanderlande is zeer goed gepositioneerd om aan deze toenemende vraag te kunnen voldoen. We zijn er dan ook van overtuigd dat wij boven verwachting in onze core business zullen presteren, zowel nu als in de toekomst.’