Raoul van Groenewoud wint Nederlandse Scriptieprijs Logistiek

Raoul van Groenewoud (24) is de winnaar van de Nederlandse Bachelor Scriptieprijs Logistiek. Hij kreeg de prijs voor zijn scriptie ‘Higher efficiency through optimised resource planning’. De jury vond dat hij ‘in een streng hiërarchische organisatie met de nodige taalbarrières een afstudeerscriptie van formaat heeft afgeleverd’.

De vereniging Logistiek management (vLm) reikte de Nederlands Scriptieprijs Logistiek voor de vierde keer uit. Naast Van Groenewoud (NHTV Breda), dongen Bart van Kempen (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), Petra van Oudenallen (Hogeschool Windesheim) en Rianne Havekes (Hogeschool Windesheim) mee naar de prijs. Tijdens de finaledag in Utrecht op 13 februari 2013 presenteerden de genomineerden in een pitch van vijf minuten hun scriptie aan de jury en het publiek.

Van Groenewoud, die opgroeide in Berlijn, schreef zijn afstudeerscriptie voor de Duitse vestiging van Captrain. Hij adviseerde deze internationale railgoederenvervoerder over een betere middelenplanning van locomotieven, wagons en machinisten. ‘Het ontbrak bij dit bedrijf aan afstemming en centrale coördinatie over de wijze waarop materieel ingezet moet worden. Dat komt mede door de vele overnames en fusies, waardoor een bedrijf is ontstaan waarin het ontbreekt aan centrale planning’, aldus Van Groenewoud, die in 2012 cum laude afstudeerde in International Logistics and Transport Management én in International Logistics and Economics aan NHTV Breda.