Projectmanager Supply Chain bij Van Leeuwen Buizen Groep

Van Leeuwen logo 200x200

Beschrijving van het bedrijf

De Van Leeuwen Buizen Groep is een internationaal opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Zwijndrecht, is wereldwijd actief met 78 kantoren en voorraadlocaties in 33 landen. Het familiebedrijf is opgericht in 1924. Met een historie van bijna een eeuw als gespecialiseerde zakenpartner maakt Van Leeuwen haar belofte van “more than tubes” waar. De 2.400 medewerkers van Van Leeuwen hebben specialistische kennis van sourcing, bewerkingen, voorraadplanning, projectmanagement en logistiek en werken nauw samen met klanten in verschillende segmenten in de industrie- en energiemarkten.

Functieomschrijving

Voor het Corporate Supply Chain team zijn wij op zoek naar een nieuwe collega, een projectmanager Supply Chain. Je eerste belangrijkste taak voor het komend jaar: een transitie aansturen van het grootste warehouse van de Van Leeuwen groep in Zwijndrecht, waarbij automatisering & digitalisering ons gaat helpen om industrie 4.0 in te richten. Naast bouwkundige aanpassingen en automatisering ben je met name ook verantwoordelijk om het change managementproces aan te sturen.

Wat ga je doen

In deze functie binnen het Supply Chain team ben jij verantwoordelijk voor het identificeren en implementeren van verbeterprojecten en initiatieven met betrekking tot Warehousing (>760,000m2), Transportation, Automation en Digitalization met een focus op Europa. Binnen de projecten ben jij de aanjager om het juiste resultaat te behalen.
De functie is een optimale combinatie tussen conceptuele uitdagingen, het omzetten van concepten in praktische oplossingen en soms ook hands-on implementeren. Verder ben je verantwoordelijk voor:

• Het mede definiëren en ontwikkelen van onze Supply Chain van de toekomst op het gebied van Footprint, Warehousing en Transport
• Het analyseren van logistieke stromen in warehouses, identificeren en aansturen van verbeteringen gebruikmakend van de nieuwste technische oplossingen en best practices.
• Het structureren en managen van supply chain projecten en presenteren aan senior management en lokale directie
• Op interimbasis ondersteun en leid jij operationele vestigingen om de operationele voortgang te waarborgen of om structurele problemen te verhelpen

Team

Het Corporate Supply Chain team is een internationaal specialistisch team dat zich richt op alle aspecten van de Supply Chain. Het team is op te delen in 4 disciplines: SHEQ, Equipment Investments & Optimizations, Process Development and Project Management & Improvements. Het team is gelokaliseerd in het hoofdkantoor in Zwijndrecht en Duisburg. Je rapporteert in deze functie rechtstreeks aan de Corporate Director Supply Chain.

Functie-eisen

Voor deze positie heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Supply Chain, aangevuld met vijf jaar relevante werkervaring in bijv. Supply chain development of operationele omgeving. Uiteraard ben jij nauwkeurig, weet je mensen makkelijk te verbinden en denk je graag in oplossingen.

Je standplaats is Zwijndrecht, maar je vindt het leuk en uitdagend om projectmatig voor Van Leeuwen in het buitenland actief te zijn.

Aanvullende informatie

Allereerst een leuk team, binnen een internationaal georiënteerd bedrijf waar je naast persoonlijke ontwikkeling de ruimte krijgt om je ook functioneel te ontwikkelen. Verder is van toepassing:

• Een uitstekend salaris wat past bij je ervaring; wij kennen een periode betaling. Voor de functie heb je recht op 14 periodes
• Bonusregeling
• Leaseauto regeling
• 27 vakantiedagen
• Laptop & mobiele telefoon
• Goede pensioenregeling via het Pensioenfonds PME.

Solliciteren

Solliciteren kan hier.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.