Projectmanager retouren warehouse bij bol.com

company logo bol

Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com groeit snel. Om klanten goed te blijven servicen, schalen we de logistieke capaciteit in hetzelfde tempo op. Met als bekend voorbeeld ons BREAAM award winnende, hoog-gemechaniseerde fulfilment center in Waalwijk. Ondanks ons streven naar first time right ervaringen, nemen ook de retourstromen toe. En dus openen we midden 2020 een return logistics warehouse. De budgetten zijn rond. De ontwerpen (bijna) definitief. Maar hoe realiseren we dit enorme project on time en on budget? Welke ‘offers’ moeten we maken om op tijd te openen? Hoe jagen we de voortgang aan, gegeven het omvangrijke en complexe stakeholdersveld? En hoe optimaliseren we na de live gang?

Wat je doet als Projectmanager Retouren Warehouse

 • Leidinggeven (dienend, dus vooral coachen, committeren en inspireren) aan het projectteam, een combinatie van in- en externe collega’s
 • Delivering the plan; hoofd- en bijzaken onderscheiden, de juiste keuzes maken en de juiste prioriteiten stellen
 • Verantwoordelijk voor integraliteit van de planning en het behalen van milestones
 • Alignen en committeren van alle stakeholders, bewaken en versnellen projectvoortgang
 • Opleveren van het project op minimal viable product (beter mag) basis
 • Na livegang, finetunen van de operatie, zodat return logistics ambities elke dag worden waargemaakt en lange termijn groeiplannen haalbaar zijn

In deze rol realiseer je het warehouse waar alle bol.com retourstromen – eigen assortiment, plus dat van een snelgroeiend aantal zakelijke partners – samenkomen en slim worden afgehandeld. Een complexe ‘klus’, want de timeline is krap en het aantal stakeholders groot. Uiteraard sta je er niet alleen voor, want je coacht een team van in- en externe projectprofessionals. Hoewel de blauwdrukken zijn ontwikkeld en de budgetten zijn geaccordeerd, verwachten we jouw input ten aanzien van de plannen. Wat kan er slimmer, beter of – ook winst – sneller worden gerealiseerd? En monden de gebouwaanpassingen die nu op tafel liggen inderdaad uit in een minimal viable product?

Jij werkt het operating model uit en regisseert de voortgang van bouw tot ingebruikname. Tijdens de realisatiefase ben je de primaire gesprekspartner van onze warehousing partner en aanspreekpunt van interne stakeholders. Je jaagt de projectvoortgang aan en stuurt op efficiency en het borgen van latere schaalbaarheid. Dat laatste is cruciaal, want na de opening schalen we meteen op – een proces dat uitmondt in de eerste grote mechanisatieslag en vervolgens in de definitieve lay out. Los van de korte tijdspanne, zijn de omvang (~35k m2) en de complexiteit uitdagend. Bovendien dienen latere aanpassingen op going concern basis te worden uitgevoerd. Als Projectmanager Retouren Warehouse ben je budgetverantwoordelijk en schakel je met de bol.com directie, logistiek, de operatie, onze warehousing partner en counterparts binnen Ahold-Delhaize.

Waarom jij het verschil kunt maken

Omdat je het type projectmanager bent die het hele realisatietraject van A to Z wil regisseren. En omdat je niet schrikt van onze ambitieuze planning, maar daar enthousiast van wordt. Je beheerst de edele kunst om hoofd- van bijzaken te onderscheiden en bent een behendig stakeholdermanager die mensen op alle organisatieniveaus meekrijgt en in beweging kan zetten. Ervaring met return processen is uiteraard welkom, maar geen keiharde noodzaak. Dat geldt wel voor ‘puzzeltalent’; je weet hoe je complexe projecten in hapklare brokken verdeelt en hoe je die aan elkaar kunt leggen. Verder verwachten we dat onze Projectmanager Retouren Warehouse een echte people-manager is die zowel interne collega’s als outsourced partners kan committeren en enthousiasmeren.

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

+ Omdat je 6+ jaar projectmatige werkervaring inbrengt, inclusief ervaring met het realiseren van (grootschalige) distributiecentra of procesindustriële toepassingen
+ Omdat je CV aantoont dat je projecten van deze scope en impact aankunt
+ Omdat je de stip op de horizon bereikt zonder dat er onderweg stakeholders afhaken

– Omdat je zelf afhaakt zodra je hoort dat je budgetverantwoordelijk wordt
– Omdat je weet wat je wilt, maar overstag gaat als outsourced partners tegengas geven
– Omdat je mensen alleen meekrijgt als ze hiërarchisch hiertoe verplicht zijn

Hier kom je terecht

In een organisatie die, ondanks de omvang en snelle groei, weigert te verzanden in regelzucht, corporate keurslijven en traditionele werkstructuren. Je werkt bij een marktleider, maar het voelt als een scale-up. Zelforganisatie is de regel en de lijnen zijn zo kort dat je ze vaak niet eens ziet; hoe minder bureaucratie, hoe sneller we innoveren. Feedback is een constante. Multidisciplinaire projecten zijn de regel. Doorgroeien de standaard. Onze kracht is samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar continu verbeteren. Solo kom je als Projectmanager Retouren Warehouse ver. Samen met je collega’s nog veel verder. Goed om te weten: je verdeelt je tijd tussen Utrecht (HQ) en Waalwijk (warehousing).

Wat je krijgt

 • Aandacht voor jou
  We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kan halen maar dat we ook het beste uit elkaar halen. Jouw ontwikkeling heb je bij bol.com in eigen handen.
 • Dagelijkse traktaties
  Met lekker eten krijg je blije bol.com‘ers. Daarom kan je voor de lunch elke dag terecht in ons eigen restaurant. Of je nu behoefte hebt aan een snelle bite, vette hap of gezonde salade.
 • Extra service
  Bij bol.com krijg je interessante aanvullingen op je arbeidsvoorwaarden, zoals personeelskorting. Maar ook kun je gebruik maken van ons fietsplan, parkeermogelijkheden, het Albert Heijn Pick up Point of begeleiding bij jouw verhuizing naar Nederland.
 • Een blauwe landing
  Nieuwe collega’s krijgen bij bol.com een warm welkom, zodat jij je zo goed en snel mogelijk thuis voelt bij ons. Tijdens jouw introductieprogramma bol.com & ik, nemen we je helemaal mee in de bol.com wereld!

Jouw sollicitatieprocedure

Je solliciteert via deze link.
We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen 2 weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek.

Eerste contact
We bellen om het eerste gesprek in te plannen. Prangende vragen kun je dan al meteen stellen.

In het ‘echt’ ontmoeten
Dit eerste gesprek zien we als een kennismaking. We leren elkaar beter kennen en ontdekken of we goed bij elkaar passen.

Het vervolggesprek
Smaakt het naar meer? Dan gaan we in het tweede gesprek de inhoud in. Hiervoor vul je eerst een online assessment in met persoonlijkheidsvragenlijst, capaciteitentest en een case. Wij lichten de functie en het team toe.

Wederzijdse liefde
Twee gesprekken zijn vaak genoeg om een goed beeld te krijgen. En als onze liefde wederzijds is, dan begint jouw carrière bij bol.com. 🙂

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.