Projectleider Supply Chain bij Koppert Biological Systems

projectleider supply chain Koppert Biological Systems

Biological Systems is internationaal marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Wereldwijd zetten wij ons in voor gezonde, weerbare en vitale gewassen. Wil jij een bijdrage leveren het opzetten, leiden en implementeren van (internationale) projecten binnen de Supply Chain? Voor onze afdeling Supply Chain Improvement & Information zijn wij op zoek naar een Projectleider Supply Chain (32-40 uur per week, Berkel en Rodenrijs, omgeving Rotterdam).

Hoe ziet de afdeling eruit?

De afdeling Supply Chain Improvement & Information (SCII) bestaat uit Projectleiders en een Masterdata afdeling en wordt aangestuurd door de Manager SCII. Naast het uitvoeren van projecten en Masterdata is de afdeling ook verantwoordelijk voor het functioneel beheer van enkele software applicaties. Daarnaast behoort het trainen van medewerkers in het juiste gebruik van applicaties tot de taken van de afdeling.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, leiden en implementeren van (internationale) projecten binnen de Supply Chain. Als Projectleider werk je samen met medewerkers uit de diverse Supply Chain afdelingen en andere interne (Productie, Sales en Legal) en externe (klanten en dochterondernemingen) stakeholders aan deze projecten. Veel van deze projecten betreft het verbeteren van processen welke in het ERP systeem geborgd moeten worden, je hebt dan ook grote affiniteit met deze bedrijfssoftware en je bent bekend met het proces van het verpakken van eindproducten en supply chain processen. Je bent verantwoordelijk voor het verkrijgen van een gedefinieerde opdracht, het opstellen van een projectplanning en uiteindelijk de realisatie van het project.

Je bent communicatief vaardig en vertaalt complexe Supply Chain naar concrete vraagstukken aan de IT afdeling. Tijdens de duur van een project motiveer en begeleid je de projectmedewerkers in de richting van de te behalen doelstellingen. Dit doe je aan de hand van regelmatige projectevaluaties en feedbackgesprekken. Je adviseert en informeert alle stakeholders tijdens het gehele implementatietraject en neemt het voortouw in interne en eventuele externe projectmeetings. Je identificeert en beheert projectrisico’s, -knelpunten en -wijzigingen. Je actualiseert voortdurend het projectplan, zodat het ”up-to-date” blijft. Je werkt zelfstandig maar bent tegelijkertijd ook onderdeel van het team en weet relaties op te bouwen en te onderhouden. Je bent in staat richting te geven zonder formele macht.

Wat breng je mee?

  • Je hebt ervaring als Supply Chain Analist of Project Leider/Manager binnen Supply Chain;
  • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau, aangevuld met relevante opleidingen of cursussen in project management;
  • Zeer grote affiniteit met IT applicaties, met name met ERP (wij werken met Microsoft Dynamics 365 Finance&Operations);
  • Beschikbaarheid om 1-3 keer paar jaar te reizen naar de dochterondernemingen in het buitenland;
  • Je bent bekend met GS1 standaarden in relatie tot traceability;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Over welke competenties beschik je?

  • Je kunt procesmatig denken, bent communicatief vaardig en kunt de brug slaan tussen de business en IT;
  • Door je vakkennis, sociale vaardigheden, flexibiliteit en engagement slaag je erin het vertrouwen van de belanghebbenden te winnen;
  • Om je projectteam aan te sturen beschik jij over uitstekende leidinggevende capaciteiten.

Wat kun je van ons verwachten?

Onze organisatie groeit en je komt te werken in een familiebedrijf in een internationale omgeving.
Geen dag is hetzelfde en dynamiek en vooruitgang staan voorop. Je krijgt bij ons veel ruimte om je ideeën en plannen neer te zetten. Ook investeren we veel in de ontwikkeling en groei van onze medewerkers. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze eigen Koppert Academy die continu bezig is met het faciliteren van trainingen en talent-ontwikkeling van ons waardevol personeel. Hier kun je meer informatie vinden over de pijlers van onze cultuur en onze kernwaarden.

Waarom Koppert?

Koppert Biological Systems wil de gezondheid van mens en aarde verbeteren. In samenwerking met de natuur maken we de landbouw gezonder, veiliger en productiever. We bieden een geïntegreerd systeem van specialistische teeltkennis en natuurlijke, veilige oplossingen die de gezondheid, weerbaarheid en productiviteit van gewassen verbeteren. De kern van de activiteiten van Koppert is het streven om voortdurend natuurlijke principes te ontdekken en te benutten. Het vermogen om deze kennis te vertalen in praktische toepassingen die bijdragen aan het vinden van oplossingen voor heersende problemen is onze kracht.
De afgelopen jaren heeft de uitgebreide knowhow van insecten, mijten, micro-organismen, biostimulanten en feromonen Koppert geïnspireerd tot talloze oplossingen voor de land- en tuinbouw. Hierdoor worden plagen op duurzame en effectieve wijze bestreden en krijgen ziekten steeds minder kans. Bij Koppert NL werken ruim 600 medewerkers en wereldwijd circa 2000 medewerkers. Voor meer informatie bezoek onze website www.koppert.nl.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer via deze link en laat jouw CV en motivatie bij ons achter!

Meer informatie?
Neem contact op met Iris Bes (Recruitment Business Partner) via recruitment@koppert.nl of lees de ervaring van Tim hoe hij het werken als Project Manager ervaart bij Koppert.

Bekijk ons ook op Youtube.

Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van de werving en selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.