Projectleider Retouren Warehouse bij bol.com

bol.com logo

Hoe maak jij onze klanten blij?

In 2016 opende bol.com één van de duurzaamste (winnaar BREAAM award), hoog-gemechaniseerde en grootste fulfilment centers van Nederland. Hoewel we diverse uitbreidingen verder zijn, spoort de snelle groei van het ordervolume ons aan om nog harder te gaan. En sommige logistieke processen op gespecialiseerde locaties af te handelen. Return logistics – omvangrijk en complex vanwege de hoge mate van onder andere old school handwerk – is daarvan een voorbeeld. Ben jij in staat om ons retouren warehouse (letterlijk!) from scratch neer te zetten? En het project tot de ingebruikname te regisseren en daarna te verbeteren door features toe te voegen en verder op te schalen in capaciteit? En dit allemaal in goede samenwerking met de operatiepartner?

Wat je doet als Projectleider Retouren Warehouse:

 • Leiding geven (dienend, dus vooral coachen, committeren en inspireren) aan het projectteam, gecombineerd bol.com– en operatiepartner
 • Delivering the plan; hoofd- en bijzaken onderscheiden, de juiste keuzes maken en de juiste prioriteiten stellen
 • Verantwoordelijk voor integraliteit van de planning en het behalen van milestones
 • Na livegang verder tunen van de operatie, zodat return logistics-ambities elke dag worden waargemaakt en langetermijnambitie in groei wordt gerealiseerd

Als Projectleider Retouren Warehouse ben je verantwoordelijk voor de realisatie van een retouren warehouse dat gelijke tred houdt met de toename van de retourstroom die inherent is aan onze explosieve groei. Dat start met het kickstarten en (vervolgens) empoweren van een projectteam; een combinatie van collega’s van bol.com en de operatiepartner. Je zet je handtekening onder het ontwerp, formuleert de logistieke uitgangspunten (cruciale randvoorwaarde; schaalbaarheid) en maakt een transitieplan en een investeringsvoorstel. Dat je overtuigend presenteert aan de bol.com- en Ahold/Delhaize-directie.

Zodra alle lichten op groen staan, werk je het operating model uit en regisseer je de voortgang van bouwfase tot de daadwerkelijke ingebruikname. Zowel gedurende als na het realisatieproject, ben je de primaire counterpart van onze warehousing partner. Jij borgt dat er voldoende mensen – getraind en wel – klaarstaan als het retouren warehouse haar deuren opent. Uitdagend zijn de omvang (initieel: 20k m2), de complexiteit (veel handwerk) en de snelheid waarmee het project wordt gerealiseerd. We willen midden 2020 vol operationeel zijn! Het jaar daarop staat voor deze rol in het teken van verdere groei in capaciteit en uitbreiding van diensten/services in het retourencentrum. Als projectleider Retouren Warehouse ben je bovendien budgetverantwoordelijk en schakel je met de bol.com-directie, logistiek, de operatie en vele andere stakeholders.

Waarom jij het verschil kunt maken

Omdat je het type projectleider bent dat het hele traject van A to Z wil regisseren. En omdat je niet schrikt van onze ambitieuze planning, maar daar juist enthousiast van wordt. Je beheerst de edele kunst om hoofd- van bijzaken te onderscheiden en bent een behendig stakeholdermanager die mensen op alle organisatieniveaus meekrijgt en in beweging kan zetten. Ervaring met return-processen is uiteraard welkom, maar geen keiharde noodzaak. Dat geldt wel voor ‘puzzeltalent’; je weet hoe je complexe projecten in hapklare brokken verdeelt en hoe je die aan elkaar kunt leggen. Verder verwachten we dat onze Projectleider Retouren Warehouse een echte people-manager is die zowel interne collega’s als die bij outsourced partners kan committeren en enthousiasmeren.

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

 • Omdat je 6+ jaar projectmatige werkervaring inbrengt, inclusief ervaring met het realiseren van (grootschalige) distributiecentra of procesindustriële toepassingen
 • Omdat je cv aantoont dat je projecten van deze scope en impact kunt regisseren
 • Omdat je de stip op de horizon bereikt zonder dat er stakeholders overboord zijn geslagen
 • Omdat je meteen afhaakt als je hoort dat je budgetverantwoordelijk wordt
 • Omdat je weet wat je wilt, maar overstag gaat als outsourced partners tegengas geven
 • Omdat je mensen alleen meekrijgt als ze daar hiërarchisch toe verplicht zijn

Hier kom je terecht

In een organisatie die, ondanks de omvang en snelle groei, weigert te verzanden in regelzucht, corporate keurslijven en traditionele werkstructuren. Je werkt bij een marktleider, maar het voelt als een scale-up. Zelforganisatie is de regel en de lijnen zijn zo kort dat je ze vaak niet eens ziet; hoe minder bureaucratie, hoe sneller we innoveren. Feedback is een constante. Multidisciplinaire projecten zijn de regel. Doorgroeien de standaard. Onze kracht is samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar continu verbeteren. Solo bereik je als Projectleider Retouren Warehouse mooie dingen. Samen met 1.500 collega’s nog veel meer.

In deze rol zal je 50 procent van je tijd werken op ons kantoor in Utrecht en 50 procent in Waalwijk.

Wat je krijgt

 • Aandacht voor jou
  We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kan halen maar dat we ook het beste uit elkaar halen. Jouw ontwikkeling heb je bij bol.com in eigen handen.
 • De bol.com campus
  is een lichte en creatieve omgeving, met inspirerende werkplekken, zitjes om te overleggen, en stilteplekken, zoals onze bibliotheek. Maar ook sportmogelijkheden in onze gym, tafeltennis of ons eigen voetbalveld en game room. Meer rust kun je vinden in de massagestoelen.
 • Dagelijkse traktaties
  Met lekker eten krijg je blije bol.com‘ers. Daarom kan je voor de lunch elke dag terecht in ons eigen restaurant. Of je nu behoefte hebt aan een snelle bite, vette hap of gezonde salade.
 • Extra service
  Bij bol.com krijg je interessante aanvullingen op je arbeidsvoorwaarden, zoals personeelskorting. Maar ook kun je gebruik maken van ons fietsplan, parkeermogelijkheden, het Albert Heijn Pick-up Point of begeleiding bij jouw verhuizing naar Nederland.

Interesse?

Reageren via de link.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.