Project44 biedt meer visibility en transportinzicht

Project44

BluJay, een supply chain-softwareleverancier die bouwt aan een global trade-netwerk, kondigt een nieuwe samenwerking aan met Project44, een geavanceerd visibility-platform voor verladers en logistiek dienstverleners. Samen streven ze naar een ‘meer verbonden ecosysteem’ voor gezamenlijke klanten.

Project44 zet visibility in om transportprocessen te versnellen en de tijd te verkorten tussen het het identificeren van nieuwe inzichten en het ondernemen van actie. De activiteiten van BluJay sluiten hier goed op aan, vinden beide bedrijven. Met name interessant is het Global Trade Network dat BluJay aan het bouwen is, waardoor bedrijven in staat zijn hun supply chains te optimaliseren in verscheidene industrieën en op verschillende continenten. Voor nu ligt de focus nog op Noord-Amerika en Europa, maar deze zal zich na verloop van tijd verder uitbreiden.

Gezamenlijke klanten

De samenwerking komt niet helemaal uit de lucht vallen. De twee bedrijven hadden meerdere klanten die overeenkwamen. Die klanten reageren al enthousiast en zien de toegevoegde waarde van meer visibility gecombineerd met transportinzichten, aldus David Landau, Chief Product Officer van BluJay Solutions. Volgens Tommy Barnes (foto), hoofd van Global Network Partnerships bij Project44, hebben ze niet alleen dezelfde klanten, maar is ook de benadering van beide bedrijven ten opzichte van klanten vergelijkbaar: ‘Beide bedrijven zijn extreem gefocust op hun klanten en hebben een vergelijkbare kijk op logistiek en transport.’