Producent grafeen verdriedubbelt productie

Het Amerikaanse Angstron Materials, dat ’s werelds belangrijkste leverancier van grafeen claimt te zijn, voert de productiecapaciteit sterk op, meldt DuurzaamBedrijfsleven.nl op 5 november 2015.

Het nieuwe materiaal grafeen wordt toegepast in zonnepanelen, accu’s, duurzame drinkwaterzuivering, lichtgewicht fietsbanden en elektronica. Het aantal innovatieve concepten dat gebruikmaakt van het ‘wondermateriaal’ groeit alleen veel sneller dan het aantal fabrieken dat grafeen maakt.

‘De moeizame productie van grafeen heeft de groei en de implementatie van het materiaal geremd’, zegt Bor Jang, CEO van Angstron Materials. ‘Daarom schroeven we de huidige productie van driehonderd ton grafeen per jaar op naar duizend ton in 2016.’

Goede warmte- en stroomgeleiding

Met het verhogen van de productiecapaciteit dalen volgens Jang de kosten voor de eindverbruikers. Op die manier kunnen ook minder hoogwaardige toepassingen straks gebruikmaken van de goede warmte- en stroomgeleiding en de robuustheid van grafeen.

Naast het verhogen van de eigen productiecapaciteit stelt Angstron Materials zijn innovatieve maakprocessen ook beschikbaar voor nieuwe grafeenproducenten. Volgens Jang zijn de markten en toepassingen voor grafeen namelijk te groot en te verschillend voor één bedrijf. ‘Door onze intellectuele eigendommen in licentie beschikbaar te stellen, versnellen we de commercialisatie van de grafeenindustrie’, aldus Jang.