Prins & Dingemanse optimaliseert keten

Bij Koninklijke Prins & Dingemanse, specialist in zeevruchten, is de tijd tussen oogst en aflevering bijzonder kort. Een goede afstemming tussen orderintake, productieplanning en logistiek is daarom van essentieel belang. Om de hectische keten van deze dagverse handel te optimaliseren gebruikt Prins & Dingemanse het ERP-pakket Microsoft Dynamics NAV in combinatie met SI Foodware. Dat laat IT-dienstverlener Schouw Informatisering weten in een persbericht van 23 januari 2014.

Naast hun welbekende eigen mossel –en oesterproducten, produceert Prins & Dingemanse ook op basis van private label. Een deel van de orders komt bij Prins & Dingemanse via de telefoon binnen. De verkopers gebruiken automatische bellijsten in SI Foodware, waarin bestelsuggesties aan de klant worden voorgelegd op basis van historische verkoop. Dit draagt bij aan een versnelde orderintake. Middels EDI komen de overige orders van retailers automatisch in SI Foodware binnen.

Vanwege de korte tijd tussen de orderontvangst en de uitlevering, moet Prins & Dingemanse de productie starten op basis van een verkoopprognose. Deze prognose wordt door SI Foodware berekend op basis van de historie, waarbij inzicht wordt gegeven in historische en toekomstige acties met de diverse retailers. Afwijkingen van de werkelijke bestellingen ten opzichte van verkoopprognose komen dagelijks voor. SI Foodware maakt deze verschillen direct zichtbaar, waardoor een tijdige en volledige levering gegarandeerd kan worden.

Efficiënte lijnbezetting

Vanuit de verkoopprognose kunnen direct productieorders worden aangemaakt, waarbij wijzigingen door bestellingen van klanten meteen kunnen worden doorgezet naar productieorders. Op basis van deze productieorders kan de productieplanner via een overzichtelijk scherm de productieorders toewijzen aan één van de inpaklijnen. Het systeem voorziet de productieplanner hierbij van belangrijke planningskenmerken, zodat een zo efficiënt mogelijke lijnbezetting kan worden gerealiseerd. Aan de productielijn kunnen de productiemedewerkers tenslotte zelf de uitvoering van de productieorders via het Operations Control menu volgen en registreren.

Na afronding van de productieorder worden er SSCC-labels en een pakbon gegenereerd voor de afnemer. De verzending wordt vervolgens, of in een eigen vrachtwagen, of in een vrachtwagen van een externe dienstverlener ingeladen. De tijd tussen de plaatsing van de order en het vertrek van de vrachtwagen met eindproduct is op deze manier slechts een kwestie van enkele uren.

>> Bekijk de video over Prins en Dingemanse