Primark vestigt nieuw dc in Roosendaal

De Ierse kledingketen Primark kiest Roosendaal als vestigingsplaats voor een nieuw distributiecentrum. De vestiging gaat in 2016 open en moet op termijn werk bieden aan zo’n vierhonderd mensen, meldt het FD van 2 februari 2015.

Het dc van Primark komt op het bedrijventerrein Borchwerf 11, vlakbij de A17, op een zestien hectare tellend terrein. De ontwikkelaar is het Belgisch-Britse Logistics Capital Partners. Het dc belevert straks het groeiend aantal vestigingen in Nederland, maar zal zich daarnaast ook richten op de Benelux en het noorden van Frankrijk. Primark telt in Nederland twaalf winkels verspreid over het land. Dat moeten er op termijn circa 25 worden.

‘West-Brabant versterkt met de komst van steeds meer kledingbedrijven zijn positie als Fashion Valley’, zegt Guido van Liefland, hoofd acquisitie bij de West-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij Rewin. Deze bedrijven vormen volgens hem samen een cluster en kunnen elkaar vinden in de gezamenlijke planning van transport, containervervoer, arbeidsmarkt en opleiding.