Populair boekje over circulaire supply chains

Circular Supply Chain

Circulaire supply chains is geen makkelijk onderwerp, maar wordt heerlijk lichtvoetig beschreven in het grappige boek(je) ‘Circular Supply Chain’ van Deborah Dull. De vrolijkheid en gezelligheid spat van de pagina’s af, wat best knap is voor zo’n onderwerp.

‘Circularity is a great, big, super cool chance to do what we do best’, schrijft de Amerikaanse in haar voorwoord, gericht aan supply chain professionals. ‘Circulaire supply chains zitten vol onmogelijke restricties en gecompliceerde systemen, daar houden jullie toch zo van?’

Ondanks de toon zijn de onderwerpen in het boek allesbehalve luchtig. De vijfde industriële revolutie komt eraan. Grondstoffen raken op. CO2-uitstoot verwarmt de aarde. Hoe zorg je dat je met minder grondstoffen toekunt? Waar haal je hergebruikte ingangsmaterialen vandaan? Welke technologie is nodig om circulaire supply chains aan elkaar te knopen? Het zijn vragen waar alle supply chain professionals vroeg of laat mee te maken krijgen.

Het boek is ideaal voor op vakantie en lees je in een paar uurtjes uit. Zonder al te veel inspanning en zonder het belerende toontje, dat je in andere boeken over circulariteit nog wel eens tegen komt, krijg je de antwoorden op de zeventien meest gestelde vragen en doe je wellicht ideeën op voor je eigen supply chain-operatie.

circular supply chain

 

Circular Supply Chain (2021), Deborah Dull, 146 blz., €14,99