Plus richt supply chain planning-organisatie opnieuw in

Plus Retail gaat haar supply chain planning-organisatie centraal en per categorie inrichten. Dat schrijft de supermarktketen in een persbericht van 15 januari 2013. In de eerste helft van 2013 past PLUS Retail de bevoorradingsketen aan. Hiermee zet de retailer een belangrijke stap voor het optimaliseren van de gehele keten: van leverancier tot en met consument.

De distributie naar alle Plus supermarkten vindt plaats vanuit drie regionale distributiecentra (fastmovers in droge kruidenierswaren) en drie landelijke distributiecentra (vers, diepvries en slowmovers). De aansturing van de goederenstroom vindt op dit moment volledig decentraal plaats.

Rowell Versleijen, directeur Logistiek van Plus: ‘Om de supply chain nu en in de toekomst effectiever te kunnen aansturen, hebben wij besloten tot deze stap. Wij verwachten met deze organisatiewijziging alerter te kunnen reageren op ontwikkelingen in de markt en de ondernemers op termijn verder te kunnen ontzorgen.’ Met deze aanpassing legt de supermarktketen de basis voor het optimaliseren van de schapbeschikbaarheid en het vergroten van de promotie-effectiviteit.