Platform Tech2B gratis toegankelijk voor de maakindustrie

digitale toekomst

Het platform Tech2B is vanwege de coronacrisis momenteel gratis te gebruiken door de maakindustrie. Drijfveer is om bedrijven ondersteuning te bieden in deze lastige situatie. Ongeveer 80 procent van de maakbedrijven verwacht dat de crisis een financiële impact zal hebben op hun bedrijf.

‘Tech2B geeft de maakindustrie van Nederland de mogelijkheid de krachten te bundelen en daardoor de impact van de Covid-19-crisis te reduceren’, zegt Sjors Hooijen, CTO en co-founder van het platform. ‘Wederzijdse ondersteuning, samenwerking, solidariteit en het proactief benutten van nieuwe kansen vormen de beste drijfveren voor een goed functionerende en geoptimaliseerde ketenintegratie. Nu en in de toekomst’, aldus Hooijen.

Tech2B streeft er op zijn platform naar om onmiddellijk beschikbare productiecapaciteit zichtbaar te maken, onderbreking van de toeleveringsketen te voorkomen, bedrijfsstilstand te minimaliseren en zo de leveringsbetrouwbaarheid op orde te houden.

Flexibiliteit en snel handelen

Bedrijven moeten zeker in tijden van corona flexibel zijn en snel kunnen handelen om op korte termijn nieuwe opdrachten en/of betrouwbare toeleveranciers te vinden met de juiste competenties. Tech2B biedt hiervoor slimme tools, zoals een inzichtelijk bedrijfsprofiel, minder administratieve lasten door standaardisering, aanvraag-, offerte- en orderbeheer, real-time communicatie, eenvoudige en slimme offerte-software en een geïntegreerde AutoDesk viewer.

Tech2B ook aanbodgericht

Genoemde tools kunnen bedrijven in de sector helpen om snel en eenvoudig betrouwbare en goed passende opdrachten en/of toeleveranciers te vinden. Tech2B is daarnaast ook aanbodgericht, waardoor bedrijven de mogelijkheid hebben om concreet aanbod te plaatsen op het platform. Geïnteresseerden uit de maakindustrie die een gratis account wensen, kunnen zich aanmelden via de website van Tech2B.