Pfizer wint Supply Chain Award – Project of the Year 2017

Het farmaceutische concern Pfizer heeft op 23 november in het Belgische Lint de ‘Supply Chain Award – Project of the Year 2017’ uitgereikt gekregen voor haar project ‘End-to-end In-transit Visibility’. Aan de basis van het project ligt de ontwikkeling en implementatie van de TrackiT-applicatie. De app en de daarop aangesloten webversie biedt het bedrijf een volledig, realtime overzicht van de in omloop zijnde internationale zendingen van medicijnen (25.000 SKU’s voor patiënten in meer dan 175 landen).

Het wereldwijde toeleveringsnetwerk van Pfizer bestaat uit meer dan zestig interne productielocaties, drie regionale logistieke hubs en meer dan 130 lokale distributiecentra. In een dergelijk complex netwerk is nauwgezette samenwerking cruciaal, van het signaleren van aanvragen, bevoorrading van de productielocaties en productieplanning tot de uiteindelijke levering van de producten. De app zorgt voor een goed overzicht en resulteert in een verbeterd proactief management van de kritieke bezorgingen, oordeelde de jury. Pfizer bleef hiermee andere genomineerde projecten van Agfa Healthcare, JBC/Layton, De Meuter/Mergroup en Solvay voor. Behalve de Supply Chain Award – Project of the Year 2017 sleepte Pfizer ook de Prize of the Audience in de wacht. De Start-Up Supply Chain Award 2017 ging naar Transmate, dat daarmee PhiRater en Sensolus achter zich liet.

Pfizer kreeg de award uitgereikt tijdens het Gala Award Event in de AED Studios in Lint. Het gala werd georganiseerd door het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Belgische associatie voor supply chain management (PICS Belgium).