Peripass biedt logistieke bedrijven gratis contactloos onthaal

Peripass

Het Gentse Peripass, actief in Yard Management Software, biedt logistieke, distributie- en productiebedrijven momenteel gratis gebruik van zijn platform aan. Omdat deze bedrijven een vitale rol spelen in de voedselbevoorrading en distributie van essentiële producten tijdens de coronacrisis wil Peripass hen helpen. Hun software maakt contactloos onthaal mogelijk voor logistieke sites. Verschillende bedrijven zoals Duracell en Volvo Cars gingen al op het aanbod in.

Het Peripass-softwareplatform automatiseert en digitaliseert de toegang én communicatie van logistiek onthaal en verschillende bezoekersstromen van bedrijven. Dankzij de meertalige en geautomatiseerde communicatie wordt het beheer van bedrijventerreinen zo overzichtelijker, veiliger en efficiënter. Door de Self-Service-toegangssoftware te gebruiken wordt fysiek contact tussen vrachtwagenchauffeurs of andere bezoekers en onthaalmedewerkers vermeden.

Bij aankomst melden chauffeurs of bezoekers zich aan op het digitaal platform. Nadien kan tussen onthaalpersoneel en de chauffeurs op afstand gecommuniceerd worden (instructies met betrekking tot in- of uitchecken, wachttijden, juiste laad- of loszones, etc.) door middel van tekstberichten. Hierdoor is de veiligheid van eigen werknemers en chauffeurs gegarandeerd.

Meer vrachtwagens verwerken

‘We zien veel van onze klanten worstelen om de continuïteit van hun activiteiten te waarborgen en tegelijk hun medewerkers te beschermen. We bieden daarom het gebruik van ons platform kosteloos aan, tot 30 september 2020, zonder enige aankoopverplichting nadien’, meldt Leander Naessens, CEO en oprichter van Peripass.

‘Naast een contactloze registratie op een kiosk heeft selfservicetoegang tal van voordelen. Het zijn drukke tijden voor de logistieke sector en voedings- en productiebedrijven. We merken dat door het onthaal te digitaliseren per dag méér vrachtwagens verwerkt kunnen worden. Peripass laat bovendien toe om in alle talen met de chauffeur te communiceren; zo vermijd je enerzijds contact, maar anderzijds ook misverstanden of onveilige situaties.’

Logistiek softwareplatform

Peripass werd opgericht in 2016 en biedt een logistiek softwareplatform aan waarmee retail- en productiebedrijven en logistiek dienstverleners de toegang tot en het beheer van hun bedrijfssites kunnen automatiseren. Peripass is actief in België, Nederland en Frankrijk en werkt voor bedrijven als Alpro, Makro, Tereos, Lidl en Intermarché. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich melden op de website van Peripass.