Parfumverkoop redt halfjaarcijfers B&S

B&S

B&S, een internationaal opererende distributiepartner, gespecialiseerd in fast moving consumer goods (FMCG) voor onder meer retailers, cruiseschepen en luchthavens, kon dit jaar alleszins acceptabele halfjaarcijfers overleggen.

Uit de halfjaarcijfers van B&S bleek dat de omzetdaling van 7 procent naar 835,8 miljoen euro en de winstdaling (ebitda) met een derde tot 35,3 miljoen euro een stuk beter uitpakten dan analisten vooraf verwachtten. Na de presentatie van de halfjaarcijfers schoot de beurswaarde van het bedrijf in Dordrecht dan ook met een kwart omhoog.

Meevallers voor B&S waren het relatief snelle herstel van de leveringen aan bijvoorbeeld winkelketen Action, maar vooral de aankoop van FragranceNet.com – een online discounter voor parfums in de VS – betaalde zich uit. Dat liet het concern in Het Financieele Dagblad optekenen.

Omzet parfum in VS bijna gestegen tot kerstvolumes

‘Vanaf het begin van Covid-19 zagen we die omzet daar fors stijgen, bijna tot kerstvolumes. De sterk gestegen verkoop van parfums is onze belangrijkste meevaller geweest. Daar halen we namelijk hoge marges op’, aldus Peter Kruithof, CFO van het bedrijf in de zakenkrant.

Bron: FD