Pakketten 24/7 afhalen bij De Buren van Bruna

Bruna en de Buren Afhaalcentrum introduceren ‘De Buren van Bruna’, een nieuw landelijk retailconcept dat het 24/7 mogelijk maakt bij Bruna-winkels pakketten af te halen, af te leveren en te retourneren. De eerste pilots zijn deze maand operationeel bij winkels in Amsterdam, Rotterdam en Venray.

De beveiligde en geconditioneerde kluisjes van de Buren vormen een onafhankelijk netwerk van afhaal- en wegbrengpunten voor pakjes. Samen met het landelijke stelsel van Bruna-winkels een krachtige combinatie. Consumenten en lokale retailers kunnen van de kluisjes gebruikmaken om gemakkelijk, snel en efficiënt hun goederenstroom te reguleren. Service aan de gebruiker staat voorop, zowel binnen als buiten de openingstijden van de Bruna-winkels.

‘Deze samenwerking met de Buren past perfect in de strategie van Bruna om onze serviceverlening te verbeteren door te innoveren en strategische partnerschappen aan te gaan’, zegt algemeen directeur Fred Zeegers van Bruna. ‘Daarnaast zijn we al langer bezig met onze omnichannel-strategie, waarbij we het traditioneel sterke netwerk van onze winkels verbinden aan de nieuwe mogelijkheden die het internet ons biedt. De Buren begeeft zich ook op het snijvlak van de digitale en fysieke wereld, dus passen wij in die zin perfect bij elkaar.’

Bereiken van landelijke dekking

Volgens Robin Dragstra, directeur bij de Buren Afhaalcentrum, is de samenwerking met Bruna een enorme stap voorwaarts in het bereiken van een landelijke dekking met meer dan duizend afhaalpunten. ‘We delen met Bruna dezelfde visie als het gaat om het centraalstellen van de consument. Bruna kent daarbij als geen ander de markt die zich steeds meer en sneller beweegt tussen de ‘clicks and bricks’. We hebben al veel Bruna-ondernemers leren kennen en het is mooi om te zien hoe een van de oudste retailers in ons land toch voorop kan lopen in vernieuwing en innovatie. En hoe breed de franchisenemers dit ook dragen.’

Uitgangspunt in de intentieverklaring die beide bedrijven hebben ondertekend, is om zoveel mogelijk Bruna-winkels geschikt te maken voor een 24/7 toegankelijkheid van de kluisjes. Tijdens openingstijden kunnen klanten waar nodig een beroep doen op de hulp en expertise van medewerkers. Een situatie die in de praktijk erg goed werkt, is de ervaring van de Buren.