Pakketjes afhalen uit een locker

Om klanten nog meer de regie te geven over de bezorging van hun pakketten, komt DHL Parcel met de DHL Locker, een nieuwe compacte pakketkluiswand. De lockers staan inmiddels op diverse plaatsen in Nederland. Ontvangers kunnen hun pakketten hier ophalen door een kluisje te openen met hun smartphone.

De DHL Locker is de compactere versie van het DHL Parcelstation dat het bedrijf in Nederland, Duitsland en Oostenrijk al in gebruik heeft. De locker neemt minder ruimte in, waardoor hij makkelijker een plaats vindt in winkels, winkelcentra en kantoor- en schoolgebouwen. De locker is ontworpen en gebouwd door DHL in samenwerking met Capgemini en productontwikkelaar Polygon.

Op het moment van bestellen in een webshop kan de consument aangeven dat hij of zij het pakket in een DHL Locker wil ontvangen. Vervolgens wordt hem of haar via sms of e-mail een unieke code toegestuurd. Met een gratis locker-app kan de ontvanger vervolgens de eigen smartphone als afstandsbediening gebruiken om de locker te openen en het pakketje mee te nemen.

Testen kluiswand

Voor het testen van de nieuwe kluiswand richt DHL Parcel zich op plaatsen waar veel consumenten samenkomen, zoals winkelcentra en punten voor openbaar vervoer. De eerste DHL Lockers zijn te vinden in de winkelcentra Kronenburg in Arnhem, Koperwiek in Capelle aan den IJssel, De Hoven Passage in Delft, Sterrenburg in Dordrecht, Winkelhart in Etten-Leur, de Formido-winkels in IJsselstein en Rotterdam, Piet Spoed in Landgraaf en in de RET Metro Voorschoterlaan in Rotterdam.