Pakketautomaat PostNL bij Spar express

pakketautomaat PostNL

Een vijftal Spar express-winkels is sinds 26 november uitgerust met een pakket- en briefautomaat van PostNL. Met deze automaat kunnen consumenten 24 uur per dag, zeven dagen in de week, pakketten versturen en ontvangen – zónder tussenkomst van derden. Met de nieuwe automaten willen PostNL en Spar extra service bieden aan hun klanten.

De pakket- en briefautomaten staan bij vijf Spar express-winkels die zijn gevestigd bij een Texaco-tankstation. Ze zijn te vinden in Den Haag (Ypenburg), Tilburg-West, Hardinxveld-Giessendam, Geertruidenberg en Almere. Bijzonder is ook dat de pakket- en briefautomaat in Hardinxveld-Giessendam zich bevindt bij een Spar express-winkel langs de snelweg A15.

‘Met deze pakket- en briefautomaten zetten we een volgende, innovatieve stap in de proef met de automaat’, vertelt Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL. ‘Het zijn de eerste pakket- en briefautomaten pal naast tankstations. En een van de automaten staat zelfs naast een Texaco langs de snelweg. We zijn heel benieuwd naar de manier waarop consumenten deze automaten gaan gebruiken.’

Marian Gerritsma, Groep Category Manager Spar Nederland: ‘Spar is dé winkel voor dagelijks gemak voor al haar klanten. Door deze samenwerking met PostNL maken we het voor onze klanten nog eenvoudiger om pakketjes te versturen of te ontvangen. Op locaties die ook nog eens goed bereikbaar zijn.’

Pakketten versturen én ontvangen

De pakket- en briefautomaat bestaat uit een brievenbus met twee openingen en meerdere pakketkluizen. De automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen, op een door de consument zelfgekozen moment. Inmiddels staan er ruim zestig pakket- en briefautomaten in Nederland.