Overname TNT Express van de baan

De overname van TNT Express door UPS gaat niet door vanwege bezwaren van Brussel. Beide bedrijven zouden een te grote marktmacht krijgen. Doordat de overname van de baan is, kan PostNL nu niet bouwen aan een nieuwe toekomst. Zo schrijft het FD op 15 januari 2013. Het geld dat de overname zou opbrengen, zou onder meer van pas komen voor het reduceren van schuld, het tekort bij het eigen pensioenfonds en een nieuwe toekomst als pakjesvervoerder in Europa.

Klanten van TNT Express zijn daarentegen wel blij dat UPS de Nederlandse bezorgdienst niet mag overnemen. Het betekent namelijk dat er meer concurrentie zal blijven tussen Europese bezorgers. De tarieven voor het versturen van pakketten blijven daardoor scherp.

Alleen het Amerikaanse FedEx, dat een beperkt marktaandeel heeft in Europa, behoort tot de mogelijke overnamekandidaten, maar deze partij heeft geen interesse in TNT Express. Het ziet er dus naar uit dat TNT Express de komende tijd op eigen benen zal blijven. Komende tijd moet TNT zich toeleggen op verbetering van de operationele kant. Iets waar het volgens de krant, mede door het gesoebat met aandeelhouders, lang aan heeft ontbroken.