Oud-kandidaten blikken terug op deelname verkiezing SCP

Dit jaar organiseren Supply Chain Magazine en BLMC de verkiezing van de Supply Chain Professional alweer voor de zesde keer. De redactie vroeg kandidaten die uiteindelijk niet met de titel naar huis gingen wat hen het meest is bijgebleven van de verkiezing; wat de assessments hen hebben opgeleverd; hoe ze de finale hebben ervaren; welke waardevolle contacten ze hebben overgehouden en hoe ze de toekomst zien. Aan het woord komen Tjebbe Smit (finalist 2012), Fokko de Rooij (finalist 2011), Eric Hopstaken (finalist 2011) en Jan Piet van Dijk (finalist 2010).

Gedenkwaardig

Tjebbe Smit (Océ), Eric Hopstaken (Cargill) en Jan Piet van Dijk (Overtoom) herinneren zich vooral de geëngageerde discussies met de collega’s uit het supply chain-vak. ‘Het respect naar elkaar en de saamhorigheid, en dan vooral de wederzijdse belangstelling in elkaars dagelijkse supply chain-uitdagingen’, antwoordt Van Dijk op de vraag wat hem het meest is bijgebleven van het hele traject. Daarnaast vond Van Dijk het intensief met de continue zelfreflectie. ‘Er werd niet zozeer gekeken naar de sterke punten maar naar ontwikkelpunten.’

Fokko de Rooij (Nike) vond het belangrijkst dat hij gedurende het traject tijd had om na te denken over zijn eigen vaardigheden, keuzes en ervaringen op een manier waar hij normaal gesproken niet aan toe komt. ‘Dit verschaft nieuw inzicht in toekomstige carrièrekeuzes.’ De Rooij was niet verrast door de sterktes en aandachtspunten. ‘Het was meer een bevestiging van wat ik al wist, maar erover spreken en perspectieven krijgen van de coaches was goed.’

Hoewel Hopstaken het gesprek met de psycholoog destijds voor verbetering vatbaar vond, kreeg hij wel inzicht in punten van verbetering voor zichzelf, in zijn manier van leidinggeven en in zijn manier van communiceren, enthousiasmeren, faciliteren.

De assessments hebben het zelfbeeld van Smit verhelderd en daardoor kan hij naar eigen zeggen in het werk effectiever samenwerken en leidinggeven.

Finale

De finaledag werd als zeer inspannend en intens ervaren. ‘Je bent continu in discussies en presentaties waarin gevraagd werd het beste van jezelf te laten zien’, licht Smit toe. Desondanks vond Hopstaken de sfeer prettig en ontspannen. ‘Het is fijn als er een goede sfeer hangt tijdens een toch best wel nerveus proces van een verkiezing’, meent Hopstaken. Van Dijk was blij met het respect tussen de kandidaten en de persoonlijke woorden van de juryvoorzitter.

Koesteren

De contacten die de finalisten hebben overgehouden aan de verkiezing zijn in aantal niet overweldigend maar kwalitatief wel goed. ‘Je netwerk is en blijft een heel belangrijk goed, dat je moet koesteren en waar je tijd in moet investeren om het goed te onderhouden. Daar leef ik ook naar. Ik heb niet zo heel veel nieuwe contacten aan de verkiezing overgehouden, maar wel een paar hele belangrijke…’, zegt Hopstaken.

De Rooij geeft aan vooral contact te hebben met medefinalisten. Van Dijk komt verschillende personen nog regelmatig tegen, maar dat door de scherpe bedrijfsfocus hem op dit moment de tijd ontbeert om de contacten goed te onderhouden. Smit zegt dat hij inmiddels is toegetreden tot de SCM Professionals Club, wat een mooi netwerk en platform biedt voor kennisuitwisseling.

Toekomst

Hopstaken betwijfelt of een verkiezing bijdraagt aan het beter op de kaart zetten van supply chain management. Hij ziet om zich heen heel veel ‘instanties’ die ditzelfde doel najagen wat leidt tot versnippering van aandacht en initiatieven. De andere oud-kandidaten zijn daarentegen wel van mening dat het goed is om jaarlijks een boegbeeld te verkiezen, die het enthousiasme voor het vak kan uitdragen naar andere jonge talenten. ‘Zolang we in staat zijn om ook nieuwe mensen te betrekken bij de verkiezing. Doorstroming is belangrijk’, vindt De Rooij.

Van Dijk denkt dat de rol van de supply chain directeur sec gaat veranderen naar een bredere rol binnen de onderneming. ‘Er komen steeds meer financiële en human resource management-facetten aan bod’, aldus Van Dijk.

De voorverkiezing van de Supply Chain Professional 2013 is op 17 april. De eerste vijf kandidaten zijn bekend:

• Hugo van Daal, director supply chain management bij Danone Medical Nutrition
• Herma Bouwer, S&OP Director Personal Care Europe bij SCA Personal Care
• Diederik Schneemann, supply chain director bij Koninklijke Jumbo Spellen
• Allison Thomas, supply chain director Benelux PepsiCo Nederland
• Willem Vesters, supply chain director Europe bij Office Depot

Geïnteresseerd om de voorverkiezing van de Supply Chain Professional op 17 april 2013 bij te wonen? Stuur een mailtje naar BLMC: event@blmc.nl