Optimale kwaliteit versproducten door gecontroleerde koelketen Detailresult

Detailresult

Detailresult Groep gaat werken met T Comm Telematics om zo nog meer inzicht en controle over de koelketen te verkrijgen. Detailresult, ontstaan uit een fusie van de supermarktketens DekaMarkt en Dirk van den Broek, bevoorraadt landelijk 200 eigen filialen. Om de kwaliteit van de versproducten te garanderen, is vervoer van de lading van het warehouse naar de supermarkt onder de juiste condities noodzakelijk.

Met een vloot van 55 eigen trekkers en trailers en een samenwerking met externe transporteurs is voor Detailresult een efficiënte planning een must. Supermarkten willen een ruime keus aan onderscheidende en kwalitatief hoogwaardige versproducten. Dat maakt het een complexe logistieke puzzel. ‘Om deze reden zetten wij de meest flexibel in te zetten trailers in. Zodoende zijn wij in staat om verschillende productgroepen richting het filiaal te vervoeren’, zegt Obbe Bangma, projectleider Logistiek bij Detailresult Groep.

Ook speelt mee dat de eisen aan het vervoer van versproducten steeds strenger worden. De vervoerscondities van warehouse tot supermarkt worden daarom gemonitord door het temperatuurregistratiesysteem van T Comm Telematics. Via de overzichtelijke webportal heeft Detailresult realtime inzicht in temperatuur en vervoersconditie van de lading in de verschillende compartimenten.

Alle gegevens op één plaats

Bangma: ‘Onze koelmachineleverancier Thermoking heeft een koppeling gerealiseerd met de T Comm-webportal, waardoor onder andere de insteltemperatuur, de draaiuren van de koelmachines en het defrost-moment zichtbaar zijn. Zo hebben we alle gegevens op één plaats beschikbaar. Dit geeft veel meer inzicht en stelt ons in staat snel te reageren op eventuele temperatuurwisselingen.’

Voor een optimale temperatuurbeheersing wordt deze per compartiment gemeten. De rapportages zijn meteen beschikbaar. ‘Deze rapportages gebruiken we om diverse andere temperatuurmetingen die wij verrichten, bijvoorbeeld controles op productniveau, te verrijken met de gegevens uit de trailer. Zo kunnen we de hele keten overzien’, aldus Bangma. Daarnaast speelt ook het gebruiksgemak van de portal een grote rol bij de keuze voor het temperatuur-registratiesysteem van T Comm.