Operationeel Manager bij Cyclops Security

Cyclops Security, opgericht in 2014, is gespecialiseerd in mobiele elektronische beveiligingsoplossingen voor onder andere bouw- en opslagterreinen, (leegstaand) vastgoed en evenementen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert, installeert en beheert hoogwaardige Smart camera- en alarmsystemen, waaronder een hybride mobiel camera-tower product. Middels intelligente software en een eigen detectieplatform biedt Cyclops Security state of the art beveiligingsoplossingen. Deze door Cyclops zelf ontwikkelde en geassembleerde systemen worden zowel verkocht (UK) als verhuurd (NL). Cyclops Security neemt inmiddels een vooraanstaande positie in de markt en zij biedt, in samenwerking met partners, integrale beveiligingsoplossingen waarbij maatwerk en betrokkenheid de sleutelwoorden zijn. Klanten zijn divers, binnen zowel de bouw- en infrasector, vastgoedbeheer en distributiecentra etc., maar ook defensie.

Cyclops Security is een kleine, ambitieuze en groeiende onderneming met veel kansen nationaal én internationaal.
Het bedrijf is gevestigd in Hoogvliet/Rotterdam en heeft 13 veelal jonge medewerkers.

Vanwege de versnelde groei en de noodzaak om verder te professionaliseren is Cyclops Security op zoek naar een enthousiaste Operationeel Manager met doorgroeiperspectief, supply chain optimalisatie structuur klanttevredenheid internationale partnerformule.

Als Operationeel Manager ben je verantwoordelijk voor een efficiënte en gestroomlijnde operatie binnen Cyclops Security en geef je direct leiding aan ca. 10 medewerkers. Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van efficiency- en productiviteitsverbetering en je realiseert de financiële en niet-financiële doelstellingen zoals afgesproken. Vanaf de start heb je focus op de verbetering van de operatie en het waarborgen van maximale klanttevredenheid en daarmee trouwe klanten. Hiervoor zijn uitstekende processen cruciaal en daar manage je op. Eventuele klachten of problemen worden door jou en je team adequaat opgelost en de oorzaak structureel weggenomen.

Inkoop- en voorraadoptimalisatie zijn logische aandachtsgebieden. Je hebt een meer dan gemiddelde affiniteit met automatisering en het gebruik van data om de operatie te optimaliseren.
Vanuit je opgedane ervaring bij vergelijkbare bedrijven in bijvoorbeeld de machinebouw of installatiebranche ben je een professional op het gebied van procesmanagement en het doorvoeren van verbeter- en verandertrajecten binnen de operatie om de efficiency en kwaliteit te verhogen. Je hebt een helikopterview, brengt structuur aan en richt de processen op zodanige wijze in dat er een goede balans is tussen maatwerk en standaardisatie. De klantrelatie is voor jou cruciaal, als sparringpartner voor de grotere klanten draag je bij aan de uitbouw en continuïteit daarvan. Je hebt commerciële voelhorens.

Cyclops voorziet een sterke internationale groei door de ontwikkeling en uitrol van een partnerformule, specifiek in Duitsland, waarmee reeds in de UK is gestart. De Operationeel Manager zorgt voor de samenstelling van een ‘Cyclops product’ voor de Duitse markt, ontwikkelt een aanpak om deze markt te betreden én realiseert de implementatie daarvan.

Je bent een stevige manager en creëert de randvoorwaarden om je team optimaal te laten functioneren en je faciliteert de opleiding en training.
Na bewezen geschiktheid zal de kandidaat als Operationeel Directeur samen met de Algemeen Directeur leiding geven aan de organisatie. Je standplaats is Hoogvliet/Rotterdam.

Je ervaringsprofiel

 • Afgeronde hbo-opleiding op technisch/bedrijfskundig niveau.
 • Aantal jaren ervaring als operationeel leidinggevende binnen een technische dienstverlener, procesindustrie of machinebouwer.
 • Ervaring met het integraal aansturen van operations.
 • Aantoonbaar track record op het gebied van operational excellence.
 • Ervaring met productontwikkeling.
 • Ervaring met de (internationale) opzet en uitbouw van een partnernetwerk is een pre.
 • Meer dan gemiddelde affiniteit met automatisering.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Je competentieprofiel

 • Sterke leidinggevende, boegbeeld, in staat draagvlak te creëren.
 • In staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden, houdt overzicht en inzicht en geeft richting.
 • Brengt structuur en absorbeert groei.
 • Innovatiegericht.
 • Daadkrachtige, resultaatgerichte professional.
 • Uitstekende communicator met een overtuigende stijl.
 • Zeer hands-on en flexibel.

Wat bieden we

 • Prima salaris en secundaire voorwaarden.
 • Auto van de zaak.
 • Een mooie brede operations rol binnen een jonge, dynamische onderneming.
 • Een informele, techniek gedreven cultuur met een hoog saamhorigheidsgevoel.

Interesse?

Herken je je in dit profiel en ben je geïnteresseerd, stuur dan je cv en motivatie het sollicitatieformulier onder vermelding van Operationeel Manager Cyclops Security.
Voor vragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Frank van der Hagen of Wouter van Tienhoven via 010 – 212 19 22.

Sluitingsdatum van deze vacature is 8 juni 2021.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.