Vacature: Operationeel inkoper bij Ropeblock

Heb je een HBO-opleiding in een technische/supply chain richting, kun je goed het overzicht bewaken, snel schakelen en ben je ook nog eens klantgericht?
Dan nodigen we je uit om te solliciteren op de functie Operationeel inkoper m/v Fulltime (38 uur) – Standplaats Oldenzaal.

De functie

Als operationeel inkoper bouw je bruggen tussen strategische inkoop, planning, productie en andere afdelingen. Met jouw technisch/commerciële vaardigheden ben je verantwoordelijk voor de gehele keten (controleren, plannen, uitwerken en inkopen) van jouw productieorders. Hierbij heb je intensief contact met leveranciers en collega’s van diverse afdelingen. Je weet wat er speelt; kiest de beste routes; anticipeert op interrupties; verbindt en komt afspraken na.

Jouw taken

 • Je werkt werkorders uit ter voorbereiding van het inkoop/montageproces en zorgt voor een goede overdracht/coördinatie van activiteiten en specificaties van producten.
 • Je selecteert de meest geschikte leveranciers voor het realiseren van werkorders en projecten en anticipeert tijdig op veranderingen.
 • Je signaleert tijdig leverings- en capaciteitsproblemen en past waar nodig de in- en externe logistiek aan op prognoses van klanten.
 • Je bent, naast het realiseren van werkorders, ook verantwoordelijk voor de inkoop van een aantal toegewezen voorraad artikelen.
 • Je inventariseert de eisen aan leveranciers en maakt analyses over de inkoop- en productiekosten.
 • Je bouwt relaties op en maakt afspraken met leveranciers om tot een optimale performance in tijd, prijs en kwaliteit te komen.
 • Als operationeel inkoper rapporteer je aan de supply chain manager.

Wij bieden

Wij zijn een bedrijf met een informele bedrijfscultuur. Samenwerken, meedenken en meewerken aan nieuwe oplossingen zijn belangrijk. We zijn trots op onze fijne werksfeer en de uitdaging die het werk ons bied. We bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de zwaarte van de functie en jouw ervaring. Daarnaast investeren wij in je persoonlijke groei, zodat je op de juiste manier met de organisatie meegroeit.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding in technische/logistieke richting, bij voorkeur Werktuigbouwkunde of (Technische) Bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • Je hebt kennis van logistieke processen binnen een productieorganisatie, bij voorkeur binnen een professionele en internationale omgeving.
 • Je hebt van nature een commerciële drive en ervaring opgedaan met leveranciers, waarbij leverbetrouwbaarheid en kosten belangrijke factoren zijn.
 • Je bent toe aan een volgende carrièrestap.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels. Duits is een pre.
 • Je hebt commerciële vaardigheden, toont eigenaar- en ondernemerschap, bent creatief, kunt plannen & organiseren, je verbindt en bent communicatief sterk.

Onze organisatie

Ropeblock is expert in ontwikkeling en productie van hoogwaardige componenten voor de hijs- en staalkabelindustrie. Een thuis voor (technische) specialisten die samen met haar leveranciers en klanten efficiënte en innovatieve producten realiseert. We zijn een zelfstandige onderneming en een internationale speler van formaat in een niche markt (in de segmenten Cargo Handling – Maritiem; Offshore; Construction; Baggerij en Rigging). Onze focus voor de komende jaren is internationale groei, waarbij prijs, kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel staan. Arbeidsvoorwaarden Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Jouw reactie

Denk jij dat je verschil kunt maken? Stuur je CV aangevuld met je persoonlijke onderbouwing aan Heleen Bloemen, Personeelsadviseur, via de link.

Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Neem voor nadere informatie contact op met Johan Hinrichs, supply chain manager, telefoonnummer 0541-532 300.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.