Ook V&D spreekt met leveranciers kortingen af

Albert Heijn verhoogde recentelijk eenzijdig de betalingskorting die het normaal gesproken krijgt van de levensmiddelenfabrikanten. Het incident blijkt echter niet op zichzelf te staan. V&D heeft eerder dit jaar hetzelfde gedaan. Dat meldt het FD op 21 september 2012.

Albert Heijn kreeg veel kritiek te verduren nadat bekend werd dat het supermarkt concern zijn leveranciers eenzijdig met twee procentpunt wilde korten. Na de brief die Albert Heijn aan zijn leveranciers had verstuurd, protesteerden zo’n dertig boeren protesteerden bij het hoofdkantoor in Zaandam omdat ze bang zijn dat de leveranciers de prijsverlaging aan hen doorberekenen. Albert Heijn schortte na alle commotie de korting op, maar voert die nu toch door. Volgens de laatste berichtgeving op 21 september van NOS houdt Albert Heijn toch vast aan de omstreden korting.

De komende BTW-verhoging was voor V&D de reden om de leveranciers te benaderen. In het huidige economische klimaat wil V&D die niet doorberekenen aan de klant. ‘Veel leveranciers begrijpen de markt en hebben hier positief gehoor aan gegeven’, zegt een woordvoerder in het FD.