Ook Primark maakt nu lijst met leveranciers bekend

Primark

Het heeft even geduurd, maar ook kledingconcern Primark heeft nu een lijst met leveranciers gepubliceerd. Actiegroepen verzochten de Ierse aanbieder van goedkope kleding al geruime tijd om openheid van zaken te geven over de productie van de kleding, in de hoop zo betere werkomstandigheden voor de fabrieksarbeiders te kunnen bewerkstelligen.

Op de website van Primark prijkt nu een lijst met meer dan 900 fabrieken in 31 landen. Ook geeft de lijst aan hoeveel werknemers een fabriek heeft en wat de verdeling van mannen en vrouwen in het werknemersbestand is.

Het publiceren van de lijst van leveranciers is een manier om openheid van zaken te geven. Tal van andere kledingconcerns, waaronder Adidas, C&A, Esprit, Gap en H&M, stelden al eerder een dergelijk overzicht op.

‘Primark heeft niets te verbergen’

Primark zegt met de publicatie van de lijst te willen tonen ‘niets te verbergen te hebben’ en geen producten in de schappen te leggen die vervaardigd zijn in fabrieken waar sprake is van kinderarbeid of slavernij.

Het Ierse kledingconcern groeit overigens snel en telt inmiddels al 350 filialen. In het laatste kwartaal openden nog vijf nieuwe winkels.

Bron: FD