Ook babymelkpoeder in de blockchain

babymelkpoeder

IBM Food Trust – een blockchain-technologie – wordt nu ook ingezet voor het volgen van de productie van babymelkpoeder. Dat hebben retailers Carrefour en Nestlé op 14 november bekendgemaakt.

Met het inzetten van IBM’s blockchain-technologie willen beide bedrijven de consument meer transparantie bieden. Door met een smartphone de QR-code op de verpakking van de babymelkpoeder te scannen, kunnen zij voortaan het hele productieproces van de melkpoeder bij Laboratoires Guigoz volgen. Ook zullen de producten regelmatig gecontroleerd worden.

‘Het bieden van transparantie in de gehele supply chain, van zuivel tot schap, helpt voort te bouwen op de nauwe vertrouwensrelatie tussen consumenten en het merk. De blockchain-technologie die wordt toegepast op Guigoz Bio 2- en 3-producten van Laboratoires Guigoz benadrukt de expertise, knowhow en zorg die wordt besteed om de kwaliteit van kindervoedingsproducten te waarborgen’, aldus Carrefour en Nestlé.

Productieproces aardappelpuree

Het is overigens niet de eerste keer dat de retailgiganten gezamenlijk optrekken voor het toepassen van IBM Food Trust. In april van dit jaar pasten ze de technologie ook toe voor het volgen van het productieproces van een aardappelpuree van Maggi, Mousline purée. Ook hier kan de consument door middel van het scannen van een QR-code op de verpakking precies zien hoe het product tot stand is gekomen.

Bron: Crypto Insiders