Onderzoek Supply Chain Strategie & Automatisering 2021

Onderzoek supply chain strategie automatisering 2021

De jaarlijkse vakbeurs ICT & Logistiek opent op 10 en 11 november 2021 zijn deuren in de Jaarbeurs Utrecht. Met het thema ‘Resilient logistics: agility and connectivity’ wil deze beurs oplossingen presenteren voor de realisatie van veerkrachtige supply chains en logistiek om zo klaar te zijn voor de uitermate onzekere toekomst.

In aanloop naar deze online en offline vakbeurs doet organisator de Jaarbeurs samen met adviesbureau BLMC en Supply Chain Magazine een marktonderzoek naar supply chain-strategie en de daarvoor benodigde automatisering. De noodzaak voor digitalisering is vrijwel alle bedrijven duidelijk, maar welke concrete automatiseringsoplossing past bij de bedrijfsstrategie?

Covid-19 en acceleratie van digitalisering

Megatrends als globalisering, lokalisering, digitalisering en duurzaamheid stonden al op de agenda’s van de meeste bedrijven, maar werden door de pandemie uit noodzaak versneld. Tegelijkertijd verandert het gedrag van consumenten. Voor hen zijn duurzaamheid en transparantie, maar ook gemak en klantenervaring, belangrijker geworden in het keuzeproces.

Bedrijfsstrategie versus supply chain

Bovenstaande trends zijn van invloed op de keuze van de bedrijfsstrategie. Ga je voor Product Leadership, zoals bijvoorbeeld Apple? Of kies je voor Operational Excellence, zoals Aldi en Lidl? Of wil jouw bedrijf misschien differentiëren via Customer Intimacy, zoals Cisco dat ook doet? Strategie betekent duidelijke keuzes maken. En wat is de strategie voor de supply chain en de logistiek hierbij? En welke automatisering helpt de gekozen strategie te realiseren?

Dit gezamenlijke onderzoek beantwoordt deze prangende vragen. En de uitkomsten geven inzicht in de trends die momenteel van invloed zijn op de supply chains van de meeste bedrijven. Voor supply chain-directeuren en -managers is het een aanrader met elkaar over deze trends in gesprek te gaan. De uitkomsten van het onderzoek zullen gedeeld worden in het Supply Chain Theater op de beurs ICT & Logistiek. Ook zal Supply Chain Magazine deze uitkomsten publiceren in haar vakblad.

Deelname aan het onderzoek

Jouw input is belangrijk! Deelname aan het onderzoek kan via deze link >>