Onafhankelijke WMS-selectietool voor de Benelux

WMS-selectietool

Een handige zoekhulp voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw WMS-pakket. Zo definieert consultant Jeroen van den Berg (foto) de door hem ontwikkelde, online selectietool voor de Benelux. Gebruikers kiezen hierbij zelf hun selectiecriteria; de tool vindt vervolgens de juiste match met de WMS-pakketten.

‘Het is essentieel dat mensen naar de toekomst kijken bij het selecteren van een nieuw Warehouse Management Systeem’, aldus de initiatiefnemer. ‘Wat als logistieke eisen veranderen, kan het WMS dan meegroeien? En pas op dat je een standaardpakket niet gaat verbouwen met maatwerk. Dat is een doodlopende weg.’ Het wordt volgens Van den Berg steeds lastiger om het pakket nog aan te passen aan nieuwe logistieke eisen, en de afhankelijkheid van de WMS-aanbieder groeit.

‘Ik loop al twintig jaar als onafhankelijk adviseur in de WMS-wereld rond en was op zoek naar vernieuwende manieren om bedrijven te helpen’, meldt Van den Berg. ‘Dat bracht mij bij een online tool, maar dan wel eentje met de juiste selectie-criteria. Ik merkte in mijn eigen projecten dat doorgaans drie à vier criteria de doorslag gaven bij de keuze van een shortlist, al waren het wel telkens andere. De onderscheidende criteria heb ik samengebracht. Denk aan ervaring in een branche, prijsklasse, technologie, functionaliteit en de supportorganisatie van de WMS-aanbieder.’

Onafhankelijke selectietool

Volgens Van den Berg kan iedereen nu eenvoudig online zijn keuzes bepalen; de online selectietool op www.wms-software.eu vertelt vervolgens welke WMS-aanbieders je eens op de koffie zou kunnen vragen. Het is volgens Van den Berg, verbonden aan adviesbureau Jeroen van den Berg Consulting, de enige onafhankelijke selectietool voor WMS in de Benelux. Aan het gebruik van de tool zijn geen kosten verbonden.