Oceanco werft op grote schaal Europees personeel

Oceanco gaat samen met toeleveranciers en onderaannemers personeel werven in heel Europa. Dat schrijft FD op 12 februari 2013. De bouwer van superjachten bouwt momenteel in Alblasserdam een nieuwe grote productiehal om jachten van honderd meter en langer te kunnen produceren. Ondanks de crisis beleeft het concern uitstekende tijden.

Wereldwijd behoort Nederland met betrekking tot de bouw van superjachten tot de absolute wereldtop. Op de werf in Alblasserdam is Oceanco momenteel bezig met de bouw van zes jachten met een lengte van boven de tachtig meter, dus de toekomst ziet er voorspoedig uit. Meer opdrachten liggen in het verschiet, vooral voor grotere superjachten. Klanten komen in toenemende mate uit Azië en Zuid-Amerika. Na de uitbreiding van de scheepswerf kan Oceanco gelijktijdig tien schepen bouwen.

Voor de bouw van een superjacht heeft Oceanco globaal zeshonderd mensen nodig, maar de Nederlandse scheepsbouw kampt met een tekort aan gekwalificeerde werknemers. Ondanks de crisis zijn er geen grote ontslagronden geweest. Oceanco zoekt het daarom in het buitenland.