Supply Chain Magazine november 2018 | Globalisering & Brexit

Inhoudsopgave Supply Chain Magazine 7

Verschijningsdatum: 2 november 2018

20 | Profile Paul de Ridder

Paul de Ridder, Director Supply Chain EMEA bij datatransmissiespecialist Belden: ‘We veranderen momenteel van een regionaal georganiseerd bedrijf naar een centrale organisatie waarin alle bedrijfsonderdelen op dezelfde manier moeten gaan werken. Dat is uitdagend. We zitten nog midden in deze transitie en moeten nog stappen zetten.’

26 | Handel verantwoord

Waarom wil een potentiële klant bij jou goederen bestellen die helemaal niet in diens portfolio passen? Het is maar een van de vragen die Yuri Florentinus, Customs Compliance Manager bij compliance-expert Pincvision, ten tonele voert in zijn Preek. Zijn belangrijkste advies: zorg dat je continu weet wat je doet om op toegestane, verantwoorde wijze handel te drijven.

28 | Politisering handelsbelangen

In Europa geloven we nog in vrijhandel. Maar elders in de wereld zetten regeringsleiders hun handelsbelangen steeds vaker in als politiek instrument. Daardoor neemt de onzekerheid in supply chains toe. Dat leidt tot een groeiende noodzaak voor bedrijven om zelf competenties op het gebied van supply chain network design te ontwikkelen.

36 | Ship-from-store voor Intratuin

Het is een welbekend probleem van franchiseformules die een webshop willen beginnen: hoe houd je de franchisenemers tevreden? Want die maken zich zorgen over dalende winkelomzetten zodra klanten ook via de webshop kunnen bestellen. Intratuin is één van de eerste grote retailers in Nederland die kiest voor ship-from-store.

Verder in dit nummer:

8 | Nieuws

  •  Savant-congres: consument dirigeert supply chain-keten
  •  Inforum verkent impact technologie op menselijk potentieel
  •  Congres Gartner: succesvol digitaliseren draait om mindset

15 | Supply Chain Map Europe

Onduidelijkheid en onzekerheid over de Brexit overheersen bij bedrijven in Europa, ondanks de solide economische groei. Ook handelsconflicten, voornamelijk tussen de VS en China, hebben gevolgen voor Europa en de internationale supply chains. De zevende editie van de jaarlijkse SCM Map Europe lijkt in lijn van de vorige, maar zal komend jaar wellicht drastisch veranderen.

19 | Snapshots

Het Zuid-Nederlandse/Duitse grensgebied was het toneel van de tiende editie van de Supply Chain Classic Car Rally. De MG’s, Cobra’s, Porsches en vele andere klassieke voertuigen slalomden onder meer tussen de kippen. Initiatiefnemer Rene Geujen (Next Level) mocht uiteindelijk de winnaarstrofee uitreiken aan Roelof Overbeek (Brocacef) en interimmer Cees de Maar.

42 | Routekaart ICT & Logistiek

De beurs ICT & Logistiek, 7 en 8 november in Utrecht, heeft als thema ‘Connected Logistics’. De digitale transformatie die gaande is, biedt ongekende mogelijkheden voor de noodzakelijke verbindingen tussen leveranciers en afnemers, mensen en systemen. Supply Chain Magazine wijst bezoekers de juiste weg in het doolhof van verbindingen met een eigen routekaart.

49 | Career Moves

Bas Kersten stapte over van de Bolsius Group, waar hij Supply Chain and S&OP Manager was, naar RHI Magnesita (hoogwaardige vuurvaste producten). In zijn nieuwe functie als Director SCM Performance management & Capacity planning liggen de zwaartepunten op KPI’s – de performance – en capaciteitsplanning, de strategische planning van twee tot tien jaar vooruit.

Meer lezen? Vraag een gratis editie aan en neem een abonnement op Supply Chain Magazine!