Norbert Romeijn: ‘Ik streef naar authentiek leiderschap’

Norbert Romeijn is sinds april 2015 directeur inkoop & logistiek bij Yokogawa Europe. Hiervoor werkte hij 7 jaar als directeur inkoop & supply chain bij Halliburton Europe, Eurasia & Sub-Saharan Africa. Romeijn streeft al jaren naar authentiek leiderschap.

Wat ga je doen bij Yokogawa?

‘Yokogawa levert hoogwaardige apparatuur aan bedrijven in de procesindustrie. Het gaat om industriële automatisering, procescontrole alsmede test- en meetinstrumenten. Wereldwijd heeft Yokogawa fabrieken waar de instrumentatie wordt geproduceerd. Yokogawa Europa koopt in van zusterproductiebedrijven en van duizenden externe leveranciers. Als directeur inkoop en logistiek ben ik verantwoordelijk voor de inkoop, het voorraadbeheer, warehousing en logistieke activiteiten in heel Europa. Aan mij rapporteren de inkopers, warehouse & logistics teams in Europa, inclusief de medewerkers van het Europees logistiek centrum op Schiphol. De invoering van geïntegreerd en geconsolideerd Europees inkoopmanagement alsmede de optimalisatie van de logistieke stromen staat op het programma.’

Waarom jij?

‘Yokogawa levert producten en diensten aan de sectoren waaruit ik afkomstig ben: petrochemie, food, hightech electronics en olie en gas. Ik heb veel ervaring met het opzetten van inkoop- en supply chain-strategieën en met leiding geven aan internationale inkoop & supply chain-teams als het gaat om het doorvoeren van veranderingsprocessen, organisatieontwikkeling, kostenbeheersing en het leveren van een bijdrage aan de winst- en groeistrategie. Bij Halliburton, in de upstream olie- en gasindustrie, was ik de afgelopen zeven jaar verantwoordelijk voor inkoop en supply chain voor Europa, Rusland, de Kaspische Regio en Sub-Sahara Afrika. Ik ben mede hierdoor zeer cultureel bewust geworden. Dat is belangrijk om succesvol te zijn binnen onze organisatie, want binnen het van origine Japanse Yokogawa werk ik intensief samen met mensen uit de hele wereld.’

Je hebt een stevige visie op leiderschap…

‘Ik streef al jaren naar het bereiken van authentiek leiderschap. Dat houdt in dat ik probeer leiding te geven met een moreel kompas, het bedrijfs- en teambelang boven mijn eigen belang staat, ik een zelflerende organisatiecultuur nastreef gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect, dat ik anderen wil inspireren en helpen groeien in persoonlijke en professionele ontwikkeling en dat ik nadenk over mijn eigen gedrag als leider en vraag om feedback om dit continu te verbeteren.’

Dit interview is voor het eerst gepubliceerd in Supply Chain Magazine 7 | november 2015 (verschijningsdatum: 13 november 2015)