Nieuwe website helpt Limburgse ondernemers hun logistiek te verduurzamen

Limburgse ondernemers

Limburgse ondernemers die slimmer en duurzamer hun goederen willen vervoeren of diensten willen aanbieden, kunnen voortaan terecht op www.logistiekbereikbaar.nl. Op deze website staan tal van tips en adviezen voor minder en schonere kilometers in combinatie met een rendabel businessmodel. De website is een initiatief van de logistiek makelaars van Trendsportal, Midden Limburg Bereikbaar en Zuid-Limburg Bereikbaar. Ze geven gratis advies en helpen ondernemers concreet op weg.

Gedeputeerde Stephan Satijn: ‘De logistieke sector heeft een belangrijk aandeel in de economie van Limburg. Onze provincie ligt tussen grote economische centra aan de belangrijkste transportverbindingen tussen de Rotterdamse haven en Duitsland, waardoor er hier veel logistiek dienstverleners zijn gevestigd. De nieuwe website zal voor veel bedrijven een extra hulpmiddel zijn.’ De informatie is dus relevant voor bedrijven voor goederenvervoer en stedelijke distributie. Maar ook voor de bouwlogistiek, servicebedrijven en mkb’ers en zzp’ers die met een bestelwagen de weg op gaan.

Samenwerkingsverband

De website www.logistiekbereikbaar.nl is een samenwerkingsverband van Trendsportal, Midden Limburg Bereikbaar, Zuid-Limburg Bereikbaar, provincie Limburg, gemeenten en Rijk. Samen met bedrijven en overheden werken ze aan het verduurzamen van woon-werkverkeer, zakelijke ritten en logistieke stromen. Gekozen is voor één gezamenlijke website, omdat veel bedrijven niet gebonden zijn aan een regionale grens. Ook is er voortaan een Limburgse logistieke LinkedIn-pagina: Logistiekbereikbaar.nl.

Gratis advies op maat

Op de website vinden Limburgse ondernemers praktische informatie over duurzame en efficiënte (stads)logistiek, de overstap van vervoer over de weg naar vervoer over water en spoor, elektrificatie van het wagenpark en een slimmere rittenplanning. Wil een bedrijf graag onafhankelijk advies op maat? Dan kan het contact opnemen met een van de Limburgse logistiek makelaars. Het advies is gratis en omvat bijvoorbeeld een plan van aanpak voor het verduurzamen van de logistiek, ondersteuning bij een subsidieaanvraag, advies over laadinfra en/of een voertuigvervangingsplan.

Vervangingsplan voertuigen Rd4

Ook Elmar Gehlen, manager technische dienst en facilitaire zaken van Rd4, laat zich adviseren door de Limburgse logistiek makelaars. Rd4 verzorgt de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen in tien Zuid-Limburgse gemeenten en vindt het belangrijk te verduurzamen. ‘Samen stellen we een vervangingsplan op voor al onze voertuigen: van de veegwagens tot de vrachtauto’s. We hebben een heel divers wagenpark en weten binnenkort dankzij dit plan met welke investeringen en wanneer we deze voertuigen kunnen vervangen door elektrische exemplaren. We verwachten deze maand onze eerste elektrische bestelwagen te krijgen.’