Nieuwe sorteerfaciliteit DHL Express in Leipzig

DHL heeft een nieuw sorteercentrum op de Europese luchthub in Leipzig in gebruik genomen. Volgens de wereldwijd leider in de internationale expresindustrie kunnen dankzij een state-of-the-art-sorteerfaciliteit nu grotere en zwaardere zendingen volautomatisch gesorteerd worden. De sorteercapaciteit nam met 50 procent toe tot 150.000 zendingen per uur.

‘Met de lancering van de uitgebreide hub en de nieuwe sorteerfaciliteit zetten we weer een stap om het belang van Leipzig als onze Europese expreshub te versterken’, liet Frank Appel, CEO van Deutsche Post DHL Group, tijdens de openingsceremonie op 12 oktober weten. De uitbreiding is het antwoord van het bedrijf op de continue groei van de internationale expresindustrie.

De nieuwe sorteertechnologie is een primeur in de branche en combineert verschillende innovatieve lopende-bandtechnologieën. Hierdoor kunnen nu ook zendingen tot 170 kilo volautomatisch gesorteerd worden. Deze zijn te zwaar of te groot voor de lopende banden die nu nog als de standaard in de industrie gelden.

Meer betrouwbaarheid

Volgens Ralph Wondrak, managing director van DHL Leipzig Hub, biedt de capaciteitsuitbreiding en nieuwe sorteertechnologie de DHL-klanten twee belangrijke voordelen: meer betrouwbaarheid en een nog hogere snelheid. Zowel de dagelijkse capaciteit van de vluchten als de efficiëntie worden door deze investering verder vergroot, aldus Wondrak.

De uitbreiding toont het belang van de hub in Leipzig voor handel in Europa en de rest van de wereld. Het extra vloeroppervlak bedraagt 44.000 vierkante meter, waarvan er 40.000 gebruikt worden voor loodsactiviteit en 4000 als moderne kantoorfaciliteit. Met de investering is een bedrag gemoeid van 230 miljoen euro.