Nieuwe softwareoplossing maakt het e-tailers makkelijker

e-tailers

Een nieuwe softwareoplossing maakt het voor e-tailers makkelijker om aan de wensen van de online shopper te voldoen. Met de oplossing kunnen zij consumenten meer flexibiliteit en controle bieden over de levering van hun pakketten. De applicatie werd ontwikkeld door UPS en HubBox en vereenvoudigt de Acces Point-locaties.

E-commerce wint nog altijd aan populariteit en online shoppers willen bij voorkeur zelf hun leveringsvoorwaarden bepalen. Ze kiezen zelf het tijdstip en de afleverlocatie en verwachten dat hun pakketten daar veilig aankomen. Als het niet lukt het pakket thuis te ontvangen, willen ze een goed alternatief.

E-tailers hebben volgens de initiatiefnemers behoefte aan een manier om aan die groeiende consumentenvraag te voldoen. UPS en HubBox introduceren daarom een gebruiksvriendelijke applicatie die de UPS Access Points in Europa en de VS zichtbaar maken tijdens het afrekenen van een online aankoop.

Praktische alternatieven voor thuislevering

De HubBox-software is eenvoudig te integreren in de belangrijkste e-commerceplatforms, waaronder Shopify en Magento. Retailers kunnen er bestellingen mee verzenden naar een UPS Access Point-locatie. Op die manier kunnen ze consumenten praktische alternatieven voor thuislevering bieden.

Bovendien staat HubBox in contact met populaire oplossingen om etiketten te printen om het proces te stroomlijnen. Deze oplossing helpt bedrijven die niet over IT-middelen of interne expertise beschikken om ongeacht hun grootte toch deze capaciteiten te ontwikkelen.

Vermijden van mislukte leveringen

Volgens recent onderzoek van UPS verkiest één op de vijf shoppers een andere leveringslocatie boven levering thuis. Daarnaast kunnen retailers die alternatieve leveringsmogelijkheden aanbieden lagere (niet-residentiële) verzendkosten rekenen en worden mislukte leveringen vermeden. Met HubBox kunnen consumenten pakketjes sturen naar ruim 17.000 UPS Access Points in Europa en meer dan 21.000 in de VS.

Overigens biedt het Zwitserse LuckaBox, in 2018 winnaar van de European Supply Chain Start-up Contest van SCM, een vergelijkbare functionaliteit als HubBox voor grote steden in Zwitserland, Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Binnenkort wordt ook uitgebreid naar Nederland, te beginnen met Amsterdam.