Nieuwe SAP-planningsoplossingen voor maakindustrie

SAP-planningsoplossingen

Consumenten rekenen vandaag de dag op korte levertijden en grote flexibiliteit bij het bestellen van producten. Om bedrijven die SAP gebruiken te helpen bij hun transformatie naar lean en agile intelligent enterprises met meer controle over en inzicht in hun activiteiten, is adviesbureau Accenture een samenwerking aangegaan met SAP. Samen gaan ze op basis van SAP S/4 Hana planningsoplossingen voor de maakindustrie bedenken, ontwikkelen en introduceren.

De gezamenlijke oplossingen breiden vraaggedreven Material Requirements Planning (MRP) uit met predictive MRP-functionaliteit in SAP S/4 Hana. Zo worden snelle MRP-simulaties mogelijk voor analyses en prognoses op het gebied van bijvoorbeeld capaciteitsvraagstukken, technische wijzigingen en de impact van een veranderende vraag of leveringsproblemen.

Nieuwe mogelijkheden voor planning

‘Samen met Accenture willen we klanten nieuwe mogelijkheden geven voor planning en tegelijkertijd bijdragen aan een realtime, end-to-end zichtbaarheid en reactievermogen in de supply chain’, zegt Hans Thalbauer (foto), senior vice president Digital Supply Chain en IoT bij SAP. De oplossingen worden toegevoegd aan SAP’s portfolio voor digitale supply chain en planning. Accenture draagt best practices aan, analyseert business cases en ondersteunt bij de implementatie.

SAP en Accenture maakten recentelijk ook bekend dat de gezamenlijk ontwikkelde applicatieversie van SAP Predictive Analytics-software nu beschikbaar is.

www.sap.com/netherlands