Nieuwe on-demand bezorgdienst BP

BP

BP komt in Nederland met een eigen on-demand bezorgdienst. De aftrap van BP2you is in Utrecht, voor een proefperiode van zes maanden. Klanten krijgen hier de mogelijkheid om eten en drinken te bestellen en vanuit hun lokale BP-tankstation op een locatie naar keuze te laten bezorgen. Bij uitbreiding van de proef kunnen klanten er ook voor kiezen om hun pakketjes bij BP te laten afleveren en deze op een meer geschikt tijdstip te laten bezorgen op een door hen opgegeven locatie.

BP zal de klanten in eerste instantie beleveren vanuit BP-tankstation Galgenwaard. Via de nieuwe BP2you-app kunnen klanten producten bestellen, betalen en laten bezorgen tot binnen een straal van 4,5 kilometer van het tankstation. De producten worden vervolgens binnen 30 minuten per fiets bezorgd. De proef is gestart op 4 november en de BP2you-app is beschikbaar via Google Play en in de Apple App-store.

Inspelend op de ‘millennial mindset’ en het gedrag van consumenten bij het bestellen van eten en drinken, acht BP Utrecht de ideale locatie voor uitvoering van de proef. Dit omdat de doelgroep (waaronder studenten en jonge, werkende mensen) in deze stad goed vertegenwoordigd is. Utrecht is bovendien een vlakke en compacte stad, wat volgens BP ideaal is voor het bezorgen van producten per fiets.

Infrastructuur optimaal benutten

De BP2you-proef past in de ambitie van BP Advanced Mobility om betere manieren te vinden om mensen en de producten die zij nodig hebben bij elkaar te brengen. Ruben Beens, CEO BP Nederland: ‘We spelen in op de veranderende gewoonten van consumenten, die om meer gemak in hun drukke leven vragen. BP2you is voor ons een logische, volgende stap in ons aanbod, waarbij we onze bestaande retaillocaties en infrastructuur optimaal benutten om klanten te voorzien van wat zij willen, waar en wanneer zij maar willen.’

Als de proef succesvol blijkt, zal BP BP2you eerst binnen Nederland uitrollen, gevolgd door andere Europese landen.