Nieuwe Mini Cabrio in Born geproduceerd

VDL Nedcar in Born start in november met de productie van een nieuw model: de Mini Cabrio. Het is het tweede model dat de fabriek in productie neemt sinds de herstart in 2012.

Het zag er somber uit voor VDL Nedcar toen Mitsubishi zich in 2012 uit de fabriek terugtrok. De fabriek werd echter gered en BMW Group besloot er een model van de Mini te laten maken. Na de productiestart van de nieuwe Mini in juli 2014 zal VDL Nedcar in november dus ook de Mini Cabrio gaan bouwen voor BMW. De toewijzing van een nieuw model toont aan dat het concern vertrouwen heeft in de Nederlandse productiefaciliteit.

VDL Nedcar meldt trots te zijn op de toewijzing van een exclusief model. Het is in de geschiedenis van het bedrijf het 21e model dat geïntroduceerd wordt, maar wel de allereerste cabrio. De voorbereidingen voor de productie verlopen volgens planning. Nog voor het einde van het jaar zullen er daardoor in Born al Mini Cabrio’s van de band rollen. Bij de vestiging in Born werken momenteel zo’n 2300 mensen.