Nieuwe miljoeneninvestering Boston Scientific in Kerkrade

De Amerikaanse leverancier van medische apparatuur Boston Scientific gaat de komende drie jaar nog eens 30 miljoen euro investeren in de vestiging in Kerkrade. Het bedrijf gaat meer kantoorruimte creëren. Ook komt er een auditorium en wordt het aantal robots uitgebreid. Dat meldt 1Limburg op 31 maart 2017.

De investeringen komen bovenop de investering van 20 miljoen euro die Boston Scientific afgelopen jaar al in het distributiecentrum in Kerkrade stak. Dat geld werd gebruikt voor renovatie van de bestaande kantoren en voor de aanschaf van robots voor het logistieke centrum.

Volgens directeur Supply Chain Europe Hans Willems bewijst de nieuwe investering dat Kerkrade belangrijk is voor het Amerikaanse bedrijf. ‘Van hieruit leveren we medische apparatuur zoals catheters, stents en pacemakers aan ziekenhuizen in Europa, Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Daarnaast voldoen we aan de hoogste kwaliteitsnormen.’

Bij Boston Scientific in Kerkrade werken momenteel 420 mensen. Het bedrijf verwacht dat het aantal banen de komen jaren zal toenemen tot 500.