Nieuwe melkpoederfabriek Danone in Cuijk

Danone bouwt in Cuijk een nieuwe fabriek voor de productie van babyvoeding. Met de nieuwbouw is een investering van 240 miljoen euro gemoeid. Niet eerder stak het Franse moederbedrijf van Nutricia in een keer zoveel geld in uitbreiding van de productiecapaciteit in Europa, meldt het ANP op 2 december 2015.

De nieuwe fabriek begint eind 2017 met de productie van bekende merken als Nutrilon en Aptamil. Meer dan tachtig landen zullen vanuit Cuijk bediend worden. De productiecapaciteit in Nederland wordt daarmee verdubbeld. Eerder schroefde Danone ook al de productie van babyvoeding in Ierland en Duitsland flink op.

Danone heeft de uitbreiding hard nodig om de stijgende vraag naar babymelkpoeder te kunnen bijbenen. De melkpoeder is in veel landen, waaronder Nederland, vaak nauwelijks aan te slepen. Dat komt mede doordat Chinezen op grote schaal pakken Nutrilon hamsteren na een reeks voedselschandalen in China.

Allergieën

Bovendien zal in Cuijk behalve de reguliere babymelk ook voeding gemaakt worden speciaal voor te vroeg geboren baby’s of kinderen met allergieën. De vraag naar die producten neemt volgens Danone sterk toe. De bestaande productiefaciliteit in Cuijk wordt gesloten zodra de nieuwbouw volledig operationeel is.