Nieuwe locatie strategisch groeipotentieel voor DocMorris

Sinds de oprichting 14 jaar geleden groeit DocMorris gestaag door. Om ook in de toekomst te kunnen expanderen, plant de postorderapotheek voor 2015 de verhuizing naar het European Business Park Avantis in Heerlen. ‘We zijn ervan overtuigd dat we met Avantis een standplaats hebben gekozen die ons de ideale voorwaarden biedt voor verdere groei’, aldus CEO Olaf Heinrich in een persbericht van 12 maart 2014.

Avantis, waar DocMorris een vier verdiepingen tellend kantoorgebouw met ongeveer 5.500 vierkante meter en een distributiecentrum met ongeveer 10.000 vierkante meter oppervlak betrekt, biedt de mogelijkheid voor verdere opschaling van het businessmodel, zodat naast procesoptimalisatie, de toenemende volumes ook op de lange termijn kunnen worden verwerkt. Beide factoren zijn volgens de postorderapotheek van groot belang voor de toekomstige ontwikkeling.

Vakspecialisten

De samenvoeging van de bestaande  twee vestigingen zorgt namelijk voor betere arbeidsomstandigheden, vereenvoudigde communicatie, kortere lijnen  en hogere synergieën. Heinrich: ‘Voor onze behoeften is Avantis ideaal. Het is voor ons belangrijk om in de regio te blijven, want hier hebben we goed opgeleide mensen en vakspecialisten. Een ander pluspunt is voor ons de optimale, verkeerstechnische ligging voor de leveringen aan de Duitse markt.’

Het grensoverschrijdende bedrijvenpark is eigendom van de Nederlandse gemeente Heerlen, de Duitse stad Aken, de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de Industriebank Liof, die het project mede ondersteund heeft. In betrekkelijk korte tijd is DocMorris – na Honold en STS-Tecom – het derde bedrijf dat zich nu vestigt op Avantis.