Nieuwe fabriek voor garnalenverwerker

Klaas Puul, een van de grootste garnalenverwerkers van Nederland, bouwt in Volendam een nieuw kantoor met daarbij een verwerkingsfabriek. De nieuwbouw krijgt een oppervlakte van zo’n 7000 vierkante meter en komt dichtbij de huidige locatie. Dat meldt het FD van 2 februari 2017.

De huidige hoofdvestiging van Klaas Puul is verouderd en de directie acht nieuwbouw dan ook noodzakelijk. De afdeling waar de garnalen worden gekookt, verhuist naar een bestaand bedrijfspand in Edam. Ook dat zal worden uitgebreid. De verpakkingsafdeling en het hoofdkantoor blijven in Volendam.

De garnalenverwerker heeft al geruime tijd verhuisplannen. De bouw van een nieuwe verwerkingsfabriek in het Marokkaanse Tanger kreeg echter voorrang. Een groot deel van de Nederlandse garnalen wordt door zelfstandige garnalenvissers gevangen in de Noordzee, komt aan wal in Nederland en wordt vervolgens in koelwagens naar Noord-Afrika gereden, waar het pellen plaatsvindt.

2016 topjaar

Overigens was 2016 voor de hele Nederlandse garnalensector een topjaar met aanhoudend hoge verkoopprijzen. De aanvoer van de honderden garnalenkotters op de visafslag piekte naar recordhoogtes. Klaas Puul hoopt nog voor de zomer te kunnen beginnen met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor.