Nieuwe e-Fulfilment Hub in Midden-Limburg

Midden-Limburg heeft er een e-Fulfilment Hub bij. De initiatiefnemers zijn van mening dat de regio vanwege de geografische ligging voor webshops erg interessant is om hun pan-Europese e-fulfilment-activiteiten onder te brengen.

Een samenwerkingsverband bestaande uit ondernemers, onderwijsinstellingen en overheid uit Midden-Limburg (foto) lanceerde de e-Fulfilment Hub begin deze maand. De hub gaat zich bezighouden met het vermarkten van de regio, het stimuleren van samenwerking en het delen van kennis en kunde op het gebied van e-fulfilment.

De e-Fulfilment Hub gaat zich richten op het positioneren van Midden-Limburg als interessante regio om (pan-Europese) e-fulfilment-activiteiten te beleggen. Midden-Limburg ligt strategisch uitstekend; dicht bij Duitsland en België als doorvoerlanden naar veel Europese bestemmingen. De regio heeft ook een uitstekende infrastructuur.

Concurrentietroef

Bijkomend voordeel is dat sorteercentra van alle grote vervoerders binnen een uur rijden liggen. Hier liggen de cut-off-tijden voor pan-Europese verzendingen van webshops die hun e-fulfilment in Midden-Limburg hebben, in vergelijking met bijvoorbeeld West-Brabant of Amsterdam, veel later op de dag. Daarmee hebben webshops een duidelijke concurrentietroef in handen.

De e-Fulfilment Hub gaat zich richten op webshops tót duizend zendingen per dag. Daarmee is het initiatief aanvullend op de activiteiten die al belegd zijn in Venlo en omgeving, waar vooral grootschalige e-fulfilment plaatsvindt. Initiatiefnemers zijn Dimass Group, HC Distributie, Wetron, Exitable, Wuunder, Moonen Packaging, VidaXL, BlueHub, Fontys Hogeschool, Gilde Opleidingen en Keyport2020.