Nieuw warehouse Hartog & Bikker in Zoeterwoude

Hartog & Bikker Logistics, onderdeel van de Meeus Group, opende
13 januari 2017 in Zoeterwoude haar nieuwste warehouse. Het 22.000 vierkante meter tellende magazijn is volledig ingericht voor de logistieke handling van gereed product en verpakkingsmaterialen als glas, blik, karton en pallets.

De opening van het warehouse werd – met een lasershow – verricht door bouwmanager Louis Mourits, directeur/eigenaar Toon Meeus van Meeus Group, en Guido Handels, directeur H&B Logistics (foto). Al bij de start van het magazijn is een groot deel van de capaciteit benut voor de opslag en distributie van verpakkingsmaterialen én gereed product van opdracht-gevers als de glasfabrieken Ardagh en O-I en de nabijgelegen Heineken-brouwerij. Hartog & Bikker ontwikkelde en financierde het warehouse helemaal uit eigen middelen. In de loop van het jaar worden nog 2500 zonnepanelen op het dak geplaatst die het pand energieneutraal maken.

Mix-loads

‘Onze focus ligt al vele jaren op het verzorgen van logistiek en transport van glas, blik en ander verpakkingsmateriaal. Onze vestigingen in Oss en Den Bosch zijn al helemaal toegesneden op dit concept. We trekken die lijn nu door naar Zoeterwoude’, meldt Guido Handels. ‘Gereed product komt bij ons in de vorm van kratten, fusten en speciale verpakkingen aan op de overdekte automatische laad- en losstations. Vandaar slaan we de producten op en distribueren ze op maat. De behoefte om steeds meer zogenoemde ‘mix-loads’ te leveren, is in de retail sterk aan het groeien. Wij zijn hier helemaal op ingericht.’