Nieuw retourencentrum voor Albert Heijn in Zaandam

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel heeft op 19 oktober een nieuw retourencentrum in gebruik genomen. Het centrum, gelegen op bedrijventerrein HoogTij in de Westzanerpolder, is met 19.500 vierkante meter een van de grootste retourencentra van Nederland.

Kuehne + Nagel verwerkt al zeven jaar alle retouren uit de winkels van Albert Heijn. Het bedrijf neemt het sorteren en reinigen van zwarte kratten voor zijn rekening, het sorteren van bierkratten en pallets, het verwerken van rolcontainers en het afvoeren van plastic, karton en overig afval. De werkzaamheden vonden altijd plaats op het terrein van het distributiecentrum van AH in Zaandam. Omdat hier geen ruimte voor groei was, is inmiddels 2 kilometer verderop een nieuw retourencentrum gerealiseerd.

State-of-the-art

‘In ons nieuwe retourencentrum staat state-of-the-art apparatuur, waarmee we de komende jaren op allerlei ontwikkelingen kunnen inspringen’, meldt Frank Kersten, business unit manager Returns van Kuehne + Nagel. ‘Met het nieuwe retourencentrum zijn we niet alleen klaar voor groei in de toekomst, ook het gebouw zelf is klaar voor de toekomst.’ Het centrum is volgens Kersten milieuvriendelijk gebouwd en heeft een BREAAM-certificaat, een keurmerk voor duurzaamheid.