Nieuw in Nederland: Supply Chain Talent Friday

De vraag naar talent en young supply chain professionals is groot. Vergrijzing en ontgroening zorgen nu al voor krapte op de arbeidsmarkt. Dus wie krijgt de beste mensen? Vind studenten en net-afgestudeerden met nul tot vijf jaar werkervaring die het human capital van uw bedrijf versterken.

Menig bedrijf gaat alleen op zoek naar talent als er een concrete vacature is, maar dan zijn ze eigenlijk al te laat voor wat betreft het vinden van de beste man of vrouw. De zoektocht naar talent is een continu proces en bedrijven die dit hebben geformaliseerd, zullen structureel de juiste mensen krijgen en in het geval van een concrete vacature snel een goede oplossing hebben.

De oplossing ligt in het in een vroegtijdig ontdekken van supply chain potentials die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor het bedrijf en deze talenten te boeien en binden. De tijd dat een potentiële werknemer op zaterdagochtend de krant uitpluist voor interessante vacatures is een gepasseerd station. Als werkgever moet u snel kunnen schakelen in het wervingsproces. De nieuwe generaties Y en Z zijn gewend aan snelheid.

Jong Logistiek Nederland

BLMC en Supply Chain Media onderhouden nauwe contacten met talenten en onderwijsinstellingen. Ze hebben nu de handen ineengeslagen en organiseren de allereerste Supply Chain Talent Friday. Ze krijgen hierbij ondersteuning van Jong Logistiek Nederland (JLN), een zeer actief platform voor afgestudeerden (tot dertig jaar) met een afgeronde HBO-WO opleiding in supply chain, inkoop, operations en logistiek en maximaal vijf jaar werkervaring. Het bestuur van JLN, dat bijna duizend leden heeft, is enthousiast over deze dag omdat er interessante carrièremogelijkheden bij toonaangevende werkgevers worden aangeboden.

Supply Chain Talent Friday is bedoeld voor HR-managers en supply chain practitioners die rechtstreeks betrokken zijn bij het werven en het selecteren van getalenteerde individuen voor rollen in supply chain management , inkoop , operations en logistiek.

Door te participeren in Supply Chain Talent Friday kunnen bedrijven volgens de organisatie zorgen voor een goede instroom van high potentials zodat ze ze vervolgens aan hun bedrijf kunnen binden met een goed ontwikkelingsprogramma.

Voor meer informatie, mail naar info@supplychainmedia.nl.