Nieuw FMCG-distributiecentrum Kuehne + Nagel

K+N.phpLogistiek dienstverlener Kuehne + Nagel heeft in Tiel een nieuw, duurzaam FMCG-distributiecentrum gebouwd. Naast de al gespecialiseerde food-dc’s voor Fast Moving Consumer Goods in onder meer Utrecht en Veghel, heeft het bedrijf nu ook een gespecialiseerd distributiecentrum gerealiseerd volgens de allerlaatste maatstaven voor Home and Personal Care-producten (HPC).

In het nieuwe distributiecentrum worden alle zogenaamde HPC-klanten ondergebracht. Het dc moet gaan fungeren als platform waarin klanten in een shared omgeving profiteren van bundeling van stromen richting gelijke afnemers.

Vincent Weijers, vice president Supply Chain Unilever Benelux: ‘Naast het aspect Customer Service heeft het reduceren van de milieu-impact in onze operatie de allerhoogste prioriteit voor Unilever. We hebben het laaghangende fruit inmiddels geplukt en de volgende grote stappen, in het verhogen van de service en tegelijkertijd het reduceren van onze CO2-uitstoot, kunnen we niet alleen zetten. Dit moeten we in samenwerking met onze partners doen.’

Volgens Weijers biedt het nieuwe dc in Tiel Unilever ‘de uitgelezen mogelijkheid’ zijn producten nog beter te bundelen met producten van andere HPC-klanten. Op die manier kunnen de bedrijven gezamenlijk profiteren van een transportnetwerk met een hogere service, terwijl de kosten en de milieu-impact juist afnemen.

Het nieuwe dc van Kuehne + Nagel beslaat in totaal 63.000 m2 vloeroppervlak en bevindt zich op een steenworp afstand van de al bestaande locatie in Tiel. Beide panden samen meten straks zo’n 117.000 m2, waardoor er een Kuehne + Nagel-campus ontstaat. De campus maakt het mogelijk te schuiven met mensen en middelen indien nodig. Dit biedt synergievoordelen en maakt de site enorm flexibel.