Nieuw farma-warehouse voor Yusen Logistics

Yusen Logistics

Yusen Logistics Benelux betrekt een nieuw farma-warehouse in Roosendaal. Het warehouse meet 11.225 vierkante meter en is specifiek ontworpen voor geneesmiddelenopslag en -logistiek. Het is daarvoor opgesplitst in een cold-store-sectie (2-8°C), een omgevingstemperatuursectie (15-25°C) en een speciaal beveiligde narcoticasectie. De farma-site kreeg de naam ‘Roosendaal Healthcare Center’ en is strategisch gelegen ten opzichte van de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen en de luchthavens van Amsterdam, Brussel en Luik.

Na de oplevering door projectontwikkelaar MG Real Estate leggen de aannemers van Yusen Logistics inmiddels de laatste hand aan de inrichting van het op het industrieterrein Borchwerf ll gelegen warehouse. Parallel hieraan wordt veel energie gestoken in de set up van het voor Yusen Logistics Benelux nieuwe Warehouse Management Systeem van Manhattan Associates, genaamd ‘Scale’.

‘Inmiddels zijn de koel- en verwarmingsinstallaties ingeschakeld. Zodra het warehouse op de gewenste temperatuur is, wordt gestart met het ‘mappen’. Dit houdt in dat met behulp van een groot aantal sensoren door een onafhankelijke partij wordt vastgesteld hoe de temperatuurhuishouding gewaarborgd wordt’, meldt Yusen-vestigingsmanager Arnold Savelkouls.

Nieuwe klant

Wanneer alle voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond en ook de personele bezetting van het warehouse op sterkte is, zullen de logistieke activiteiten worden opgestart. Voor een nieuwe klant zal op korte termijn de volledige voorraad farmaceutische grondstoffen en gerede producten vanuit verschillende locaties in de Benelux naar het nieuwe Roosendaal Healthcare Center getransporteerd en opgeslagen worden.