Nieuw distributiecentrum UPS in Hoofddorp

Om zijn positie in de pakketbezorging te versterken, heeft UPS in Hoofddorp een nieuw distributiecentrum geopend. De koeriersdienst wil op die manier profiteren van de snelle groei in deze markt. Dat meldt het FD van 14 december 2016.

In het nieuwe centrum kan UPS 1500 pakketten per uur verwerken. Waar het bedrijf zich voorheen vooral op bedrijven richtte, wil het zich nu meer gaan toeleggen op consumentenbezorging. De snelle opkomst van het online winkelen ligt ten grondslag aan die koerswijziging.

UPS deed de afgelopen jaren al meer investeringen om de groei bij te benen. Zo werd vorig jaar een nieuw sorteercentrum in Heerenveen geopend. Ook kwam er een nieuw healthcare-distributiecentrum op Schiphol. In 2012 kocht UPS het afhaalnetwerk van het Belgische Kiala.

Mondiaal netwerk

De stevige concurrentie van partijen als PostNL en FedEx maakt de investeringen ook hard nodig. Zo troefde FedEx het concern eerder dit jaar nog af bij de overname van TNT Express. Het mondiale netwerk van UPS wordt echter als een belangrijk pluspunt gezien voor klanten.