Nieuw distributiecentrum JD Sports en GXO in Heerlen

JD Sports

Het Britse JD Sports realiseert samen met GXO Logistics een nieuw distributiecentrum van 60.000 m2 in Heerlen. Het dc wordt naar verwachting begin 2024 volledig in gebruik genomen en levert zo’n 1500 nieuwe banen op. GXO zal voor de retailer de volledige logistieke afhandeling voor de Europese markten voor zijn rekening nemen.

Heerlen geldt als een belangrijke logistieke toegangspoort tot de Europese markten. Het distributiecentrum voor JD Sports zal dan ook gaan fungeren als centraal knooppunt voor de activiteiten van deze retailer van sneakers en sports fashion op het Europese vasteland.

De Heerlense wethouder Martin de Beer is blij met de keuze van JD Sports en GXO voor zijn stad. ‘Wij werken aan duurzame, gezonde en toekomstbestendige werkclusters. Het nieuwe distributiecentrum past goed bij het hoogwaardige logistieke cluster in Heerlen en Parkstad. De nieuwe arbeidsplaatsen bieden perspectief aan werkzoekenden uit de regio’, aldus De Beer.

Omnichannel logistiek

Luc Laurijssens, Managing Director GXO Logistics voor Nederland en België, laat weten enthousiast te zijn over de samenwerking met JD Sports. ‘Deze overeenkomst met een van ’s werelds toonaangevende retailers versterkt onze positie als leverancier van omnichannel logistiek. We kijken er erg naar uit om JD Sports te ondersteunen met onze ervaring en expertise in innovatieve technologie en geautomatiseerde logistieke oplossingen voor e-commerce.’

Het nieuwe distributiecentrum wordt in samenwerking met vastgoedontwikkelaar Panattoni gerealiseerd op een bestaand, gesaneerd industrieterrein in Heerlen. Het dc zal uitgerust worden met de nieuwste technologie en automatiseringsoplossingen en kan in de toekomst verder worden uitgebreid. JD Sports verwacht een blijvende sterke groei in retail en e-commerce. De retailer heeft momenteel zo’n 3300 winkels in 32 landen en is vooral in Europa sterk vertegenwoordigd.